2020-04-24 22:30:28
Φωτογραφία για Γνωστή εταιρεία ειδών καθαριότητας αδειάζει τον Τραμπ για τις ενέσεις με απολυμαντικό
Η εταιρεία Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των γνωστών προϊόντων Dettol, Clearasil κ.ά,

τόνισε ότι τα προϊόντα της δεν πρέπει «σε καμία περίπτωση» να καταποθούν ή να εισαχθούν στο σώμα ένεση ή άλλο τρόπο

Κορυφαία εταιρεία ειδών καθαριότητας «άδειασε», όπως ήταν αναμενόμενο, τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο θεραπείας των ασθενών με κορωνοϊό μέσω ενέσεων με... απολυμαντικό.

Η εταιρεία Reckitt Benckiser, κατασκευάστρια των γνωστών προϊόντων Dettol, Clearasil, Air Wick, Finish κ.ά, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι τα προϊόντα της δεν πρέπει «σε καμία περίπτωση» να καταποθούν ή να εισαχθούν στο σώμα ένεση ή άλλο τρόπο.

«Όπως όλα τα προϊόντα, έτσι και τα απολυμαντικά και προϊόντα υγιεινής μας πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο έτσι όπως πρέπει, σύμφωνα με τις οδηγίες. Παρακαλούμε διαβάστε τις ετικέτες για οδηγίες ασφαλείας», αναφέρει η ανακοίνωση.


Τα απολυμαντικά, όπως επισημαίνει το BBC, περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν δηλητηριώδεις αν εισαχθούν στο σώμα. Ακόμα και η εξωτερική χρήση μπορεί να είναι επικίνδυνη για το δέρμα, τα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν αντικείμενο σφοδρής κριτικής από γιατρούς και σχολιάστηκαν με καυστικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάζ στην προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικό», υποστήριξε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προιόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», σχολίασε ο πνευμονολόγος καθηγητής Βιν Γκούπτα στο δίκτυο «NBC».

Aπό την πλευρά του ο Κασίφ Μαχμούντ, γιατρός στο Τσάρλεστον δήλωσε πως «ως γιατρός δεν μπορώ να συστήσω ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή χρήση ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας για θεραπεία του Covid- 19. Μην λαμβάνετε ιατρικές συμβουλές από τον Τραμπ».

Τέλος, ο πνευμονολόγος Τζον Μπαλμς προειδοποίησε πως ακόμα και η εισπνοή αναθυμιάσεων με χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ