2020-04-25 08:00:23
Φωτογραφία για Μαργαρίτης Σχοινάς: Μεγάλη η ύφεση αλλά έρχεται Ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ με 3 τρισ
«Όταν η Ευρώπη συζητά τις λεπτομέρειες αυτού του υπερόπλου, που θα ακουμπάει τα 3 τρις ευρώ, καταλαβαίνετε για τι μεγέθη μιλάμε - Για μεγέθη που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής

Για ευρωπαϊκό «Σχέδιο Μάρσαλ» μίλησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ένα ευρωπαϊκό υπερόπλο βοήθειας στις χώρες που έχουν πληγεί από τον κοροναιό, το οποίο θα φτάσει ακόμη και τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ:

«Πράγματι, η ύφεση θα είναι μεγάλη. Και πώς να μην είναι όταν όχι μόνο η Ευρωζώνη αλλά όλος ο πλανήτης ουσιαστικά σταμάτησε, έβαλε χειρόφρενο, “πάγωσε” κάθε είδους οικονομική και κοινωνική διεργασία. Αυτό, όμως, από μόνο του είναι και το μεγαλύτερο κίνητρο, για την επάρκεια της ευρωπαϊκής απάντησης. Αυτό που λέμε ένα ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ, δεν είναι πια μια ρητορική έκφραση
. Περί αυτού πρόκειται. Όταν η Ευρώπη συζητά τις λεπτομέρειες αυτού του υπερόπλου, που θα ακουμπάει τα 3 τρις ευρώ, καταλαβαίνετε για τι μεγέθη μιλάμε. Για μεγέθη που δεν έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε ναι, η ρευστότητα που θα ακολουθήσει θα είναι συμμετρική των αποτελεσμάτων που έφερε η κρίση στη ζωή και την οικονομία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς επεσήμανε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει συμμάχους στην προσπάθειά της, ώστε η ευρωπαϊκή βοήθεια να δοθεί με τη μορφή επιδοτήσεων και όχι δανείων:

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνη της σε αυτήν την επιδίωξη. Πολλές άλλες κυβερνήσεις των κρατών- μελών συγκλίνουν στο ότι η απάντηση θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο μέγεθος της απειλής. Και το μέγεθος της απειλής, που είναι συμμετρική, θα απαιτεί και μια συμμετρική απάντηση. Το να μπορέσουμε να βρούμε το σωστό μίγμα της απάντησης, σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε και επιδοτήσεις, όχι δάνεια. Και το πώς ακριβώς στο τέλος θα διαμορφωθεί αυτή η ισορροπία επιδοτήσεων και δανείων, είναι ένα από τα λίγα βασικά ζητούμενα που απομένουν ακόμα, αλλά σε αυτήν της την προσπάθεια η ελληνική κυβέρνηση σίγουρα δεν είναι μόνη, πολλές κυβερνήσεις βλέπουν με ευαισθησία αυτό το θέμα των επιδοτήσεων».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ