2020-04-25 23:46:36
Φωτογραφία για Η Μέρκελ εξηγεί στους Γερμανούς γιατί θα «ανοίξει το πορτοφόλι
Η Γερμανία θα πρέπει να δεσμευτεί «πολύ περισσότερο» από ό, τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως ανακοίνωσε η Μέρκελ εξηγώντας στους Γερμανούς τη σημασία της κοινής στήριξης στην ΕΕ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεργαστούν για να διαχειριστούν την οικονομική επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού και η Γερμανία θα προσφέρει μεγαλύτερες χρηματοδοτικές συνεισφορές στα ταμεία της ΕΕ από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το Σάββατο. Όπως μεταδίδει το Bloomberg η Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία θα τα πάει καλά μακροπρόθεσμα μόνο εάν και η Ευρώπη τα πηγαίνει επίσης καλά, είπε η Μέρκελ. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης δεν θα μπορεί να έχει μια ισχυρή βιομηχανικά και να διατηρεί υψηλά ποσοστά απασχόλησης εάν καταρρεύσουν οι οικονομίες των «γειτόνων» μας, είπε.

«Η Γερμανία βρίσκεται σε σχετικά ισχυρή οικονομική θέση, και ως εκ τούτου υπάρχουν χώρες που ανησυχούν επίσης για το ενδεχόμενο να βγουν από αυτήν την κρίση αποδυναμωμένες», δήλωσε η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο podcast της. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κοινά κονδύλια, με τα οποία στηρίζουμε την κοινή μας οικονομία, έχουν τόσο μεγάλη σημασία».


Η ΕΕ χρειάζεται ένα πρόγραμμα οικονομικής τόνωσης όταν η άμεση κρίση υποχωρήσει καθώς «η οικονομική ζημία θα είναι μεγάλη», είπε. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη χρηματοδότηση των προσπαθειών ανασυγκρότησης και «η Γερμανία θα πρέπει επίσης να δεσμευτεί πολύ περισσότερο» από ό, τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, είπε ο καγκελάριος.

Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν τα σχέδια ανοικοδόμησης του μπλοκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη και ενέκριναν ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο 540 δισ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων και οικονομιών. Ωστόσο δεν κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη πρόοδο σε ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης ανάκαμψης όπου τα κράτη-μέλη να μοιράζονται τον τρόπο διάδοσης των οικονομικών βαρών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ