2020-04-26 00:30:19
Φωτογραφία για Κλείνει η λίστα των κριτηρίων για το ποιοι θα περνούν από εργαστηριακό έλεγχο
Ολοκληρώνεται η λίστα με τα διευρυμένα κριτήρια που θα ισχύσουν για τα μαζικά τεστ αντισωμάτων κατά την επόμενη φάση και μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με τη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων θα έχουμε πιο ακριβή εικόνα για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα, ώστε να γίνουν νέες παρεμβάσεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα τεστ αρχικά θα γίνουν σε υγειονομικό προσωπικό, αλλά και σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

"Δεν μπορώ να σας πω αν θα υπάρξει αύξηση της διασποράς ή όχι. Αυτό είναι το σενάριο που μας φοβίζει. Μακάρι να μην υπάρξει, μακάρι να λειτουργήσουμε συλλογικά με κανόνες υγιεινής, που είναι οι πιο σημαντικοί αυτή την περίοδο, να μην έχουμε αύξηση και να δούμε πολύ λίγα κρούσματα.

Βέβαια θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το σενάριο μιας αύξησης, ώστε να παρέμβουμε εγκαίρως. Και αυτή τη δυνατότητα μάς τη δίνουν αυτή τη στιγμή οι αριθμοί που έχουμε ήδη με τα δικά μας έως τώρα δεδομένα και θα είναι ακόμα καλύτερη η ακρίβεια αυτών των αριθμών στην επόμενη φάση, με την διενέργεια διευρυμένου εργαστηριακού ελέγχου" σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.


Η εικόνα των κρουσμάτων

Χθες ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2.490. 580 κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι θάνατοι έφτασαν του 130. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη, το 90% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

48 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 88% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν τέλος συνολικά ελεγχθεί 61.407 κλινικά δείγματα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ