2020-04-26 09:51:24
Φωτογραφία για Hongqi H9
Το νέο μοντέλο της Κινέζικης Hongqi, έχει στοιχεία από μια σειρά premium μοντέλων και μάλιστα όχι του ίδιου κατασκευαστή, μια και πάνω του θα βρει κανείς στοιχεία από Mercedes, Rolls Royce, Maybach αλλά και Cadillac.

Η FAW Hongqi, η παλαιότερη και πολυτελέστερη εταιρεία επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας, αποκάλυψε πρόσφατα το νέο πολυτελές sedan H9 που είναι έτοιμο να αντιπαρατεθεί σε μοντέλα όπως η Mercedes E-Class, το Audi A6 και η Σειρά 5 της BMW. Σε σύγκριση με τους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές premium μεσαίου μεγέθους, ακόμη και όσα έχουν εκδόσεις Long όπως είναι η E-Class L, το νέο Hongqi H9 έχει ακόμα μεγαλύτερο μεταξόνιο. Από τεχνική σκοπιά, είναι πιο κοντά σε πολυτελή sedan με μήκος 5,2 μέτρων και με μεταξόνιο άνω των 3 μέτρων προς όφελος του χώρου για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Η εταιρεία λέει ότι το στυλ του νέου H9 είναι μέρος της πλέον πρόσφατης τάσης στο σχεδιασμό των μοντέλων της αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με συνδυασμό στοιχείων και άλλων μοντέλων, άλλων εταιρειών, όπως η διχρωμία της Maybach, με λεπτομέρειες από Cadillac XTS στο πίσω μέρος και «αρκετή» Rolls Royce μπροστά
. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι αξιωματούχοι της Hongqi, υπογραμμίζουν πως η έγκριση για το σχέδιο του H9 είχε ληφθεί πριν την άφιξη του Giles Taylor ως Παγκόσμιου Αντιπροέδρου Σχεδιασμού και Διευθύνοντος Συμβούλου του FAW Group στο οποίο ανήκει η Hongqi από τα τέλη του 2018. Αυτό έχει προφανώς ιδιαίτερη σημασία, μια και η προηγούμενη θέση του Taylor, ήταν στην Rolls Royce ως επικεφαλής σχεδιασμού.

Στο μπροστινό μέρος, η μεγάλη μάσκα χρωμίου περιβάλλεται εν μέρει από μια λωρίδα LED που εκτείνεται από άκρη σε άκρη, ενώ οι προβολείς είναι LED Matrix. Το λογότυπο της Hongqi (το όνομα μεταφράζεται ως «κόκκινη σημαία») έχει σχεδιαστεί εδώ ως μια λεπτή κόκκινη γραμμή που ξεκινά από τη μέση του καπό και πέφτει στη μάσκα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι οι αναδυόμενες λαβές πορτών και οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών που ταιριάζουν με τις γενναιόδωρες διαστάσεις του τελευταίου κινεζικού πολυτελούς sedan.

Το εσωτερικό φαίνεται να έχει πάρα πολύ δέρμα, ξύλο και χρώμιο. Διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες, μία για τον πίνακα των οργάνων και μία για το infotainment, ιδιαίτερο φωτισμό, και διακόπτες αφής σχεδόν παντού, καθώς και μια προαιρετική διάταξη τεσσάρων θέσεων. Η ισχύς προέρχεται από ένα turbo τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων με 252 ίππους και 380 Nm ροπής, ή εναλλακτικά από ένα turbo V6 3,0 λίτρων με 272 ίππους και 400 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης αφορά τους πίσω τροχούς και εκεί καταλήγει η ισχύς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση, είναι υπόθεση που διαρκεί λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την αερανάρτηση, το νέο H9 της Hongqi προσφέρεται και με σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ