2020-04-26 12:33:49
Φωτογραφία για Bentley
Η σχεδίαση των νέων μοντέλων της Bentley έχει πάρα πολλά δύσκολα σημεία.

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία εικόνων για την ψηφιακή απεικόνιση των οργάνων πίσω από το τιμόνι, που να ταιριάζει με το κλασικό και διαχρονικό ύφος των premium μοντέλων της εταιρείας.

Μια από τις προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι σχεδιαστές της Bentley κατά τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου, ήταν να πετύχουν το συνδυασμό των νέων τεχνολογιών με τις παραδοσιακές αξίες που πρεσβεύει η μάρκα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν ο πίνακας με τα ψηφιακά όργανα που επιβάλλει η νέα εποχή αλλά με το στυλ που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της Bentley που εκτός των άλλων, σε όλες τους τις λεπτομέρειες είναι προσεγμένα και με εξασφαλισμένη τη διαχρονικότητά τους.

Χρειάστηκε πολύ δουλειά από τον Graeme Smith και στην ομάδα σχεδίασης του HMI (Human Machine Interface) για να βρεθεί ένα ιδανικό σχέδιο που θα «επιτρέψει» στις οθόνες του ταμπλό, να «ωριμάσουν» παράλληλα με τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, διατηρώντας την αίσθηση του χρόνου όπως και στη σχεδίαση του υπόλοιπου αυτοκινήτου- της καμπίνας κυρίως αλλά και τους αμαξώματος.


«Το κάθε μοντέλο της Bentley δεν είναι smartphone. Πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και να λατρευτεί για κάμποσες γενιές. Επιλέξαμε λοιπόν μια προσέγγιση που θα ωριμάζει μαζί με το αυτοκίνητο. Κοιτάξτε ξεχωριστά τα ψηφιακά γραφικά στα όργανα των αυτοκινήτων πριν από δέκα χρόνια. Έχουν «γεράσει» πολύ γρηγορότερα από ότι το υπόλοιπο αυτοκίνητο στο οποίο είναι τοποθετημένα», δήλωσε ο Smith. Ενώ τόσο το Continental GT όσο και το Flying Spur που βρίσκουμε τα ίδια όργανα οδήγησης, υπάρχουν λεπτές διαφορές στο σχεδιασμό τους που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ