2020-04-27 00:43:22
Φωτογραφία για Μέριλιν Μονρόε: Η ολέθρια σχέση με τους Κένεντι και η «εμμονή» με τον Μπόμπι - Η άγνωστη έκτρωση πριν την αυτοκτονία
Η Μέριλιν, οι Κένεντι, η εγκυμοσύνη, η έκτρωση, η αυτοκτονία - Οι παραπάνω λέξεις φαίνεται να μπαίνουν για πρώτη φορά σε «θέση αλληλουχίας» μέσα από ένα νέο βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη στις ΗΠΑ

Το απόλυτο είδωλο του σεξ ήταν έγκυος είτε από τον τότε πρόεδρο Τζον. Φ. Κένεντι είτε από τον αδελφό του Ρόμπερτ Κένεντι και έκανε έκτρωση. Στον παραπάνω εντυπωσιακό ισχυρισμό υπό τη μορφή ασφαλούς ερωτήματος αναφέρεται ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Norma Jean: The Life of Marilyn Monroe».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του Fred Lawrenc, η Marilyn έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη λίγες ημέρες πριν από την αυτοκτονία της, επειδή ο Μπόμπι δεν θα εγκατέλειπε τη σύζυγό του Ethel με τα βήματα της απόλυτης σταρ να ακολουθούν την παρακάτω ολέθρια πορεία: Η Monroe διέκοψε την εγκυμοσύνη στο νοσοκομείο του Λος Άντζελες τον Ιούλιο του 1962. Χρησιμοποίησε ψευδώνυμο για να κάνει check in στο Cedars of Lebanon Hospital στις 20 Ιουλίου Λίγους μήνες νωρίτερα, είχε σεξουαλική επαφή με τον τότε Πρόεδρο Κένεντι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Monroe είχε επίσης συναντηθεί με τον Bobby Kennedy μερικές εβδομάδες πριν από την άμβλωση. H σταρ του κινηματογράφου ήταν σύμφωνα με τις πληροφορίες σε αλλόφρονα κατάσταση όταν συνειδητοποίησε πως ο Μπόμπι δεν θα άφηνε την Ethel γι΄ αυτήν. Στις 4 Αυγούστου 1962, η Monroe βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών χαπιών στο σπίτι της στο Λος Άντζελες «Εκείνο το βράδυ η φατρία των Κένεντι ξαπόστειλε τη Marilyn…»

Οι παραπάνω ισχυρισμοί διατυπώνονται σε ένα νέο βιβλίο του συγγραφέα Fred Lawrence Guiles με τίτλο «Norma Jean: The Life of Marilyn Monroe», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη με ένα απόσπασμα του να δημοσιεύεται το Σάββατο 25 Μαΐου από το κορυφαίο αμερικανό site The Daily Beast. Ένας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, που εργάστηκε για τον εκπρόσωπο Τύπου της Monroe, ο Arthur P. Jacobs, δήλωσε ότι στις 20 Ιουλίου του 1962, η ηθοποιός εισήχθη κρυφά στο Cedars of Lebanon Hospital στο Λος Άντζελες για να διακόψει μια εγκυμοσύνη της. Σύμφωνα με το βιβλίο του Guiles, είχαν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία της συνάντηση με τον John Kennedy, από τον οποίο «απομακρύνθηκε» και «μόνο λίγες εβδομάδες» από την τελευταία της συνάντηση με τον Robert, ο οποίος τότε ήταν ο γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με απόλυτη βεβαιότητα εάν η Monroe είχε μείνει έγκυος από έναν από τους Κένεντι, καθώς εκείνη την εποχή «έβλεπε» και άλλους άντρες, σύμφωνα με το βιβλίο.

Λίγες μέρες πριν από το θάνατό της, η Monroe τηλεφώνησε στον Ρόμπερτ Κένεντι, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρελά ερωτευμένη: «Εάν είχε πράγματι διακόψει την εγκυμοσύνη της, δεν έχουμε κανέναν τρόπο να γνωρίζουμε αν του το αποκάλυψε ή όχι», γράφει ο συγγραφέας. «Αυτό που ξέρουμε όμως με βεβαιότητα είναι πως από τότε είχε βυθισθεί σε βαθιά κατάθλιψη». Η Monroe ήταν τόσο διαλυμένη συναισθηματικά που έβλεπε τον Δρ Ralph Greenson, ψυχίατρο, σε καθημερινή βάση μετά από εκείνο το καλοκαίρι Λίγες μέρες αργότερα, η Monroe βγήκε για δείπνο στο αγαπημένο της εστιατόριο, La Scala, στο Μπέβερλι Χιλς με τη γραμματέα της, τον εκπρόσωπο Τύπου της Pat Newcomb και τον ηθοποιό Peter Lawford, που ήταν κουνιάδος του JFK και του RFK. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Μπόμπι(Ρόμπερτ) Κένεντι, ο οποίος είχε κάνει ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια με τη γυναίκα και τα παιδιά του, βρισκόταν στο ίδιο δείπνο. Εκείνο το βράδυ, η Monroe «φαινόταν πολύ νευρική» - προφανώς επειδή αισθάνθηκε πως ο Γενικός Εισαγγελέας ήταν ψυχρός απέναντί της: «Ο Μπόμπι είχε κυριαρχήσει στην αισθηματική ζωή της μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των δυόμισι μηνών και το πιθανότερο είναι πως είχε φέρει την Ethel και την οικογένειά του στα Δυτικά, για να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από αυτό το λάθος», γράφει ο Guiles και συνεχίζει: «Η Μέριλιν είχε παρασυρθεί σε μια μη ρεαλιστική αντίληψη της κατάστασης - πιστεύοντας ότι ο Μπόμπι ήταν, κατά κάποιο τρόπο, στη διάθεσή της. Τώρα η φατρία των Κένεντι την ξαπόστελνε στη θέση της… Αν ένιωσε ότι δεν υπήρχε ούτε στο ελάχιστο η πιθανότητα μιας πραγματικά σοβαρής σχέσης με τον Μπόμπι - αυτό σίγουρα θα βοηθούσε να εξηγήσει κάποιος τη νευρικότητά της το απόγευμα εκείνης της Παρασκευής».

Ο Guiles γράφει επίσης ότι ο Μπόμπι Κένεντι φρόντισε να τονίσει σε ένα σημείωμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αυτός και η οικογένειά του πέρασαν το Σαββατοκύριακο στο Gilroy της Καλιφόρνια αρχικά και εν συνεχεία στο Σαν Φρανσίσκο. Προφανώς ήθελε πολύ να καταγραφεί ότι δεν ήταν πουθενά κοντά στο Λος Άντζελες, εκεί που η Μονρόε πέθανε εκείνο το Σάββατο, 4 Αυγούστου 1962. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν «πιθανή αυτοκτονία» λόγω υπερβολικής δόσης βαρβιτουρικών χαπιών. Η Monroe ήταν μόλις 36 ετών. Τις δεκαετίες μετά το θάνατό της, οι φήμες για συνωμοσία που συνδέεται με τους Κένεντι ξεπέρασαν κάθε φαντασία…

«Ήξερα πάντα ποιος τη σκότωσε, αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω μια επανάσταση σε αυτήν τη χώρα»

Το 2017, πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από την εποχή του Κένεντι αποκάλυψαν ότι το 1964 το FBI ερευνούσε για βδομάδες μια πληροφορία από ένα συγγραφέα αναφορικά με τη σχέση του Μπόμπι Κένεντι με τη Μονρόε, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία που συνέδεαν την οικογένεια Κένεντι με τον θάνατό της. Οι εικασίες για την σχέση της Monroe με τον JFK διογκώθηκαν όταν εκείνη τραγούδησε «Happy Birthday» στον πρόεδρο σε ένα γκαλά στο Madison Square Garden τον Μάιο του 1962. Μια διάσημη φωτογραφία που τραβήχτηκε στο σπίτι του παραγωγού κινηματογράφου Arthur Krim δείχνει τόσο τους αδελφούς Kennedy όσο και τη Monroe - είναι η μόνη γνωστή εικόνα των Kennedy με την ηθοποιό. Η φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από τον φωτογράφο του Λευκού Οίκου Cecil Stoughton, είχε κρατηθεί μυστική μέχρι το 2010, οπότε και κυκλοφόρησε.

Ο βιογράφος της Monroe, James Spada, είπε στο περιοδικό PEOPLE ότι δεν πιστεύει πως οι Κένεντι είχαν εμπλακεί στο θάνατό της. Παρόλα αυτά, «ήταν πολύ σαφές ότι η Μέριλιν είχε σεξουαλικές σχέσεις και με τον Μπόμπι και με τον Τζακ», δήλωσε ο Σπάντα. Ο Spada είπε ότι η Monroe γνώρισε τον JFK το 1954 από τον Lawford. Όταν ο Κένεντι την βαρέθηκε, «την έκανε πάσα στον αδερφό του», σύμφωνα με το PEOPLE. Φημολογήθηκε εκείνη την εποχή πως τη νύχτα του θανάτου της Monroe, κρυφά μικρόφωνα στο σπίτι της κατέγραψαν έναν καυγά μεταξύ του Bobby Kennedy, του Lawford και της Monroe. Οι θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι ο Μπόμπι Κένεντι μπορεί να σκότωσε τη Μονρόε προκειμένου να την εμποδίσει να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη σχέση τους. Τέτοιες αποκαλύψεις πιθανότατα θα είχαν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις προεδρικές προσδοκίες του, ενώ ταυτόχρονα θα είχαν καταστρέψει την προεδρία του JFK, σύμφωνα με τις θεωρίες που ακούγονται. Ο Σπάντα είπε στο PEOPLE ότι « δεν μπορεί παρά να υπήρχε» μια συγκάλυψη που συνδέεται με τους Κένεντι. Ο συγγραφέας δεν πιστεύει ότι οι Κένεντι είχαν κάποια σχέση με το θάνατό της, αλλά πως η οικογένεια ήταν αποφασισμένη να «κουκουλώσει» τις σχέσεις των αδελφών με τη Monroe.

«Οι Κένεντι δεν θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν να βγει κάτι τέτοιο στη φόρα, διότι αυτό θα μπορούσε να είχε ρίξει τον Πρόεδρο. Αλλά το «κουκούλωμα» που είχε σχεδιαστεί για να αποτρέψει οποιονδήποτε από το να ανακαλύψει ότι η Μέριλιν είχε στενή σχέση με την οικογένεια Κένεντι, παρερμηνεύτηκε ως συγκάλυψη του ότι εκείνοι τη δολοφόνησαν», έγραψε ο Σπάντα.

Ο δεύτερος σύζυγος της Monroe, ο θρύλος των Yankees Joe DiMaggio, κατηγόρησε τους Κένεντι για το θάνατο της πρώην συζύγου του: «Όλοι οι Κένεντι ήταν δολοφόνοι γυναικών. Πάντα όμως θα ξεφεύγουν από αυτό. Και σήμερα, και αύριο και σε εκατό χρόνια από τώρα »,», είχε δηλώσει ο DiMaggio στον βιογράφο Dr. Rock Positano, συγγραφέα του «Dinner with DiMaggio: Memories of a American Hero». Ο ίδιος, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήξερα πάντα ποιος τη σκότωσε, αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω μια επανάσταση σε αυτήν τη χώρα. Μου είπε ότι κάποιος θα την «καθαρίσει» , αλλά δεν το είπα σε κανέναν… Οι Κένεντι τη φάγανε τη φτωχή μου Μέριλιν. Δεν ήξερε τί ήταν αυτό που τη βρήκε».

Ο Ποζιτάνο αργότερα είπε στο PEOPLE ότι προσπάθησε να αποσαφηνίσει τα λεγόμενα του DiMaggio, που θα μπορούσαν να ερμηνευτούν πως ο ίδιος ισχυρίζεται ότι οι Κένεντι ήταν πίσω από τον θάνατό της. «Αυτό που εννοούσε, όπως το κατάλαβα, ήταν ότι η εμπλοκή της με τη … φατρία Kennedy την έφερε σε μια θέση πολύ επικίνδυνη τόσο για την ψυχική όσο και για τη συναισθηματική της υγεία… Δεν πίστευε ότι ήταν καλοί άνθρωποι για να είναι κοντά της …».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
McLaren BC-03
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
McLaren BC-03
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ