2020-04-27 09:06:13
Φωτογραφία για 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο
Σύμφωνα με τo Kaspersky Family Report, πάνω από ένας στους τέσσερις (28%) γονείς με παιδί ηλικίας μεταξύ επτά και 12 ετών θεωρούν το επιβλαβές (βίαιο ή σεξουαλικό) περιεχόμενο ως τον σημαντικότερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ενώ βρίσκονται online.

Το επιβλαβές περιεχόμενο μπορεί να βρεθεί παντού στο Διαδίκτυο, ακόμη και ως διαφήμιση σε κάποια εφαρμογή. Το επιβλαβές και ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο αυξάνεται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο περιεχόμενο, το 28% των γονέων προσπαθεί να ρυθμίσει τον χρόνο που τα παιδιά δαπανούν online. Περίπου οι μισοί (58%) αισθάνονται ότι πρέπει να ελέγχουν ή να επιβλέπουν την online περιήγηση των παιδιών τους και τη χρήση του Διαδικτύου. Τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν τέτοιο περιεχόμενο κατά λάθος και το λογισμικό γονικού ελέγχου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους εμφάνισης επιβλαβούς περιεχομένου.


Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι κάθε λύση γονικού ελέγχου αποδίδει διαφορετικά και δεν είναι εύκολο για τους γονείς να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς. Η επιλογή της σωστής εφαρμογής γονικού ελέγχου για τους γονείς δεν είναι ένα απλό έργο και είναι ακόμη πιο δύσκολο να εξηγήσουμε στα παιδιά γιατί ένα τέτοιο λογισμικό είναι απαραίτητο.

Η Kaspersky συνιστά τα παρακάτω:

• Βεβαιωθείτε ότι οποιοδήποτε λογισμικό γονικού ελέγχου που επιλέγετε να εγκαταστήσετε αναπτύσσεται από μια αξιόπιστη εταιρεία, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το παιδί σας θα παραμείνει ασφαλές online.

• Ελέγξτε εάν το λογισμικό γονικού ελέγχου έχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της εφαρμογής. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

• Ελέγξτε ότι η εφαρμογή διαθέτει διάφορες επιλογές για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων του παιδιού σας στο διαδίκτυο – όπως μπλοκάρισμα, προειδοποίηση ή απλή συλλογή δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να βρείτε τη σωστή επιλογή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και τα παιδιά σας.

• Ελέγξτε την ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει το λογισμικό γονικού ελέγχου. Για παράδειγμα, είναι καλή πρακτική η προστασία των παιδιών σας όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει με την παρακολούθηση της θέσης τους μέσω GPS, καθώς και με τον καθορισμό της περιοχής και της ώρας που το παιδί σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος (για παράδειγμα, σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λπ.).

• Πριν εγκαταστήσετε το λογισμικό γονικού ελέγχου στη συσκευή του παιδιού, μην αποκρύψετε το γεγονός ότι θα μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές του. Προσπαθήστε να καταλήξετε σε συμφωνία για την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στη συσκευή του παιδιού σας.

-- Το 28% των γονέων ανησυχεί για το επιβλαβές διαδικτυακό περιεχόμενο - --

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ