2020-04-27 15:20:21
Φωτογραφία για Δώρα Αναγνωστοπούλου: ''Το MEGA κουβαλά μια πολύ βαριά κληρονομιά''
Δελεαστικό το νέο επαγγελματικό σας βήμα;  

Οτιδήποτε μπορεί να σου δώσει την αίσθηση της πρόκλησης στη δουλειά σου, μπορεί να σε δελεάσει. Από αυτήν την άποψη, ναι, το δελτίο ειδήσεων του MEGA ήταν μια πρόκληση για μένα και, όπως ακριβώς το είπατε, ένα δέλεαρ. Όχι μόνο γιατί κάθε νέο ξεκίνημα έχει εξ ορισμού το στοιχείο της πρόκλησης, αλλά κι επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, το κανάλι αυτό κουβαλάει μια πολύ βαριά κληρονομιά.              

Η δημόσια τηλεόραση μπορεί να δουλέψει χωρίς παρεμβάσεις και επαφές… τρίτου τύπου;  

Γιατί να μην μπορεί; Έχει δώσει θαυμάσια δείγματα αντικειμενικής ενημέρωσης στο παρελθόν και νομίζω πως μπορεί αυτή η “χωρίς παρεμβάσεις” δουλειά, που λέτε, να γίνει ο κανόνας. Θα επιμείνω σε κάτι εδώ: Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ της δημόσιας τηλεόρασης. Ήταν πάντα εκείνων των κυβερνήσεων που είχαν μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη για τον ρόλο της. Η αντίληψη αυτή έχει πια ξεπεραστεί από την εποχή και την εξέλιξη.  


Πώς θα χαρακτηρίζατε ένα πλήρες δελτίο ειδήσεων;  

Πλήρες είναι ένα δελτίο ειδήσεων που προσφέρει ενημέρωση ασφαλώς, αλλά έχει και στίγμα. Ο τηλεθεατής δεν ξέρει τι θα ακούσει, πρέπει ,όμως, να ξέρει πως, ό,τι ακούσει θα φτάσει στ’ αφτιά του με έναν τρόπο οικείο και αναγνωρίσιμο για εκείνον. Η πληρότητα ενός δελτίου δεν εξαρτάται πια από τον όγκο της πληροφορίας- αυτός είναι άφθονος πια. Εξαρτάται από τη διαχείριση αυτού του όγκου.                  

Δίνει το στίγμα του στο δελτίο ένας παρουσιαστής;  

Η τηλεόραση είναι εικόνα και η εικόνα είναι και τα πρόσωπά της. Δεν παρουσιάζουμε τα δελτία με μάσκα, ούτε μηχανικά. Επομένως, η προσωπική σφραγίδα του παρουσιαστή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο στίγμα του δελτίου και είναι απολύτως λογικό. Είμαστε διαμεσολαβητές της είδησης, αλλά δεν είμαστε ρομπότ.  

Πώς διαχειρίζεστε με τα παιδιά το «Μένουμε σπίτι»; 

Με ελαστικοποίηση των κανόνων σε ό,τι αφορά το παιχνίδι. Αν είναι να γίνει το σπίτι παιδική χαρά, ας γίνει τώρα. Δεν θα ήθελα να δω τα παιδιά να νιώσουν εγκλωβισμένα στο σπίτι και αν σε αυτό βοηθά η επικοινωνία που έχουν με τους φίλους τους μέσα από τα online παιχνίδια ή τα social media, τότε ας παίξουν και ας ασχοληθούν με το κινητό παραπάνω.

Η ανκοργούμαν του (νέου) MEGA, Δώρα Αναγνωστοπούλου, μίλησε στον Τηλεθεατή.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ