2020-04-28 13:18:49
Φωτογραφία για Πλήρης στήριξη Ερντογάν στον αρχι-ιμάμη που συνέδεσε τον ιό με … ομοφυλοφιλία
Αντιδράσεις και μηνύσεις στην Τουρκία

Ο αρχι-ιμάμης και επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλή Ερμπας,

συνέδεσε τον κορωνοϊό με την ομοφυλοφιλία. Άποψη που μάλλον υιοθετεί και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, που έσπευσε να τον υποστηρίξει δημόσια μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Σε κήρυγμά του την Παρασκευή, ο Ερμπας είχε αναφέρει πως: «Το ισλάμ δέχεται την μοιχεία ως μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες ενώ αναθεματίζει την ομοφυλοφιλία. Ποια είναι η σοφία σε αυτό; Η σοφία έγκειται στις ασθένειες που επιφέρει η αμαρτία αυτή και στην κατάρρευση της γενιάς. Ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτίθενται στον ιό HIV που προκαλείται από αυτήν την μεγάλη αμαρτία που θεωρείται από το που σύμφωνα με την ισλαμική βιβλιογραφία θεωρείται μοιχεία» δήλωσε συγκεκριμένα προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας και η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησαν ευθέως τον Ερμπάς για ρητορική μίσους, υποστηρίζοντας πως την ίδια ώρα αρνείται να δώσει την πρέπουσα σημασία στις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών και τη βία κατά των γυναικών. Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν μάλιστα εναντίον του, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι: «κανείς να μην εκπλαγεί, αν προτρέψει τους άνδρες να καίνε ακόμη και γυναίκες».


Η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας ωστόσο, προκάλεσε την παρέμβαση της Γενικής Εισαγγελίας εναντίον του, που ανακοίνωσε έρευνα για το κατά πόσο ο φορέας εκπροσώπησης των δικηγόρων της τουρκικής πρωτεύουσας, διέπραξε το έγκλημα της προσβολής των θρησκευτικών αξιών.

«Εάν υπάρχει ένας θεσμός στη χώρα μας που πρέπει να μιλάει για το Ισλάμ, είναι η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων. Αυτό δεν είναι ζήτημα που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας. Αυτό που είπε είναι αλήθεια μέχρι τέλους. Η επίθεση προς τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων αποτελεί επίθεση και προς το κράτος. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν τα όριά τους», δήλωσε ο Ερντογάν παρεμβαίνοντας στη μεγάλη συζήτηση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά το κήρυγμα του αρχι-ιμάμη και επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας για σύνδεση κορονοϊού και ομοφυλοφιλίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ