2020-04-29 08:02:05
Φωτογραφία για Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 30αρια
Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Τοπικοί όμβροι ή

καταιγίδες της θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Περιορισμένη τοπικά θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 29 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 27, στην Ήπειρο από 6 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 28, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 9 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Κρητικό 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς.

Νεφώσεις και βροχές σε πολλές περιοχές την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στα δυτικά, τα νότια, την ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρωτομαγιά με ήλιο και αρκετή ζέστη

Την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) αναμένευαι γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ