2020-04-29 08:17:40
Φωτογραφία για «Χίλιες και Μια Νύχτες» στο χαρέμι του μεγαλεμπόρου όπλων Αντνάν Κασόγκι
«Ήμουν 20 και βρέθηκα στο χαρέμι του Κασόγκι, του μεγαλύτερου εμπόρου όπλων στον κόσμο» - Η εξομολόγηση της Τζιλ Ντοντ, στο χέρι της οποίας ο Ντοντ έγραψε με το αίμα του πως... την αγαπά

H Τζιλ Ντοντ υπήρξε για ένα διάστημα παλλακίδα/«σύζυγος» του θρυλικού μεγαλέμπορου όπλων Αντνάν Κασόγκι. Ποθώντας να ζήσει τις Χίλιες και Μια Νύχτες της απέραντης χλιδής, του πλούτου και κάθε υλικής απόλαυσης -συμπεριλαμβανομένης της αφειδούς χρήσης κόκας- η Ντοντ υπάκουσε πρόθυμα στο ερωτικο κάλεσμα του Κασόγκι. Το 1980 εκείνη ήταν μια πανέμορφη μελαχρινή από την Καλιφόρνια, στην αρχή μιας καριέρας στο μόντελινγκ -γι' αυτό ζούσε στο Παρίσι.

Ο Σαουδάραβας πλην κοσμοπολίτης Αντνάν Κασόγκι ήταν 45 ετών, ζάπλουτος και πανίσχυρος. Το ηλικιακό χάσμα των 25 χρόνων ανάμεσά τους δεν ήταν πρόβλημα. Γεφυρωνόταν με μερόνυχτα αχαλίνωτης κραιπάλης. Ωστόσο, η είσοδος στη γη όπου ρέει γάλα και μέλι, στον επίγειο παράδεισο που είχε χτιστεί με τις προμήθειες από αμέτρητα φορτώματα όπλων, δεν ήταν δωρεάν για την Τζιλ Ντοντ. Κατ' αρχάς έπρεπε να συνευρίσκεται με τον Κασόγκι -ο οποίος φημιζόταν για πολλά, όχι απαραιτήτως όμως και για το φυσικό του κάλλος. Έστω όμως ότι το σεξ ήταν μέρος του δούναι και λαβείν. Τα χειρότερα ήταν άλλα.


Ο Κασόγκι θεώρησε πρέπον και τρυφερό να γράψει με αίμα, με το ίδιο του το αίμα και πάνω στο απαλό δέρμα της τότε λολίτας «I love you», από το πρώτο κιόλας βράδυ που γνώρισε την ολάνθιστη Τζιλ. Η σκηνή εκτυλίχθηκε δίπλα σε μια φωτιά που έκαιγε στην παραλία. Και να πως τη διηγείται η Τζιλ Ντοντ: «Είχαμε πάει στο Μόντε Κάρλο. Δωρεάν. Μαζί με την ατζέντισά μου περάσαμε όλη την ημέρα κάνοντας ηλιοθεραπεία και πίνοντας κοκτέιλ. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα έναν μεσήλικα να με καρφώνει με τα βλέμμα του. Αυτό ίσως ακουστεί κάπως διεστραμμένο, αλλά για κάποιο λόγο μου έδινε την αίσθηση ότι δεν κινδύνευα από εκείνον».

» Ύστερα με πλησίασε και αρχίσαμε να χορεύουμε στην άμμο. Υπήρχε μια φωτιά στην παραλία. Πίναμε σαμπάνια και ρίξαμε εκεί τα ποτήρια μας. Μαζί και μερικά ξύλινα καθίσματα. Καθίσαμε δίπλα δίπλα στο μεγάλο τραπέζι του πάρτι και εκείνος με κοίταξε στα μάτια και μου σήκωσε το μανίκι. Και έγραψε 'I love you' στο μπράτσο μου με το ίδιο του το αίμα. Προφανώς θα είχε κοπεί με το ποτήρι. Δεν είχα ιδέα ποιος ήταν, αλλά τον γούσταρα πολύ».

» Αργότερα έμαθα ότι λεγόταν Αντνάν Κασόγκι, ότι ήταν Σουδάραβας έμπορος όπλων και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είχε επιχειρήσεις και ακίνητη περιουσία, με πολυτελείς βίλες σε διάφορα σημεία του κόσμου κ.λπ. Επίσης, ήταν διαβόητος για το γούστο του στα πιο ακριβά παιχνίδια: Το μεγαλύτερο ιδιωτικό αεροπλάνο στον πλανήτη ήταν δικό του, όπως και ένα πελώριο γιοτ που το είχε βαφτίσει Nabila».

Η Τζιλ εξομολογείται ότι στην αρχή βρήκε συναρπαστικό το να είναι ερωμένη ενός δισεκατομμυριούχου, στη συνέχεια όμως ο ενθουσιασμός της μετριάστηκε. Σήμερα λέει ότι η όλη κατάσταση δεν ήταν τόσο ονειρεμένη όσο φαντάζεται κανείς -ή όσο φανταζόταν η ίδια.

Ο Κασόγκι ζήτησε από την Τζιλ να γίνει μία από τις συζύγους του. Κι εκείνη δέχτηκε πρόθυμα να μπει στο χαρέμι μαζί με τις υπόλοιπες 13 γυναίκες του κροίσου. Πάντως, τον πρώτο καιρό απλάμβανε τα ουρανοκατέβατα αγαθά του απεριόριστου, σχεδόν πρόστυχου πλούτου. Ο Κασόγκι την είχε ντύσει, κυριολεκτικά στο χρυσάφι. Η Τζιλ έχασε το μυαλό της. Εθίστηκε στην πολυτέλεια, ξιπάστηκε. Ακόμη και όταν δεν ήταν δίπλα στον Σαουδάραβα χορηγό της, ονειρευόταν πότε θα αφήσει πίσω της τις κοπιαστικές υποχρεώσεις του μόντελινγκ για να κάνει μακροβούτι στα ενδύματα υψηλής ραπτικής που σωρεύονταν στα πόδια της, στα πανάκριβα εστιατόρια και τους σεφ που μαγείρευαν αποκλειστικά για εκείνην κ.λπ.

«Συμπληρώνοντας περίπου έναν χρόνο δεσμού, άρχισα να έχω σοβαρές αγχώδεις κρίσεις. Ό,τι και εάν έκανα, δεν μπορούσα να ηρεμήσω, ένιωθα να χάνω το μυαλό μου. Είχα αρχίσει να γίνομαι σαν τον Αντνάν, ο οποίος πάντα κυνηγούσε την επόμενη πρόκληση που θα του χάριζε ακόμη μεγαλύτερη ηδονή: Το επόμενο μεγαλύτερο παιχνίδι, την επόμενη ωραία γυναίκα, την επόμενη αδιανόητα κερδοφόρο συμφωνία -ή την επόμενη γραμμή κόκας».

Έτσι περιγράφει εκ των υστέρων η Τζιλ Ντοντ την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει, αφ' ότου παρασύρθηκε στον κόσμο του Αντνάν Κασόγκι. Η σχέση τους, ούτως ή άλλως, δεν κράτησε πολύ. Οι δικές της σπουδές στον τομέα της μόδας την υποχρέωναν να παραμείνει στο Λος Άντζελες, ενώ ο Κασόγκι περιφερόταν ανά τον πλανήτη, πουλώντας το εμπόρευμά του. Σε πρώτη φάση η Ντοντ δεν ανησύχησε, εφόσον, όποτε έσμιγαν, το πάθος του Σαουδάραβα μεγιστάνα για εκείνην ήταν ηφαιστιώδες.

Ωστόσο, σε κάποια συνάθροιση στο Λας Βέγκας, μια άλλη γυναίκα από τον κύκλο του Κασόγκι, έδειξε με καμάρι το δαχτυλίδι που εκείνος της είχε χαρίσει. Έτυχε να είναι όμως το ίδιο δαχτυλίδι, με ένα διαμάντι σε μέγεθος τάκου για τροχό νταλίκας, αυτό που η Ντοντ είχε αποφύγει να δεχτεί όταν της το πρόσφερε ο καλός της. Το είχε βρει προκλητικό. Τώρα το έβλεπε στο χέρι μιας άλλης. Αυτό ήταν και η αρχή του τέλους.

Η Τζιλ Ντοντ, κατόπιν έγινε επιτυχημένη επιχειρηματίας. Και θεωρεί ότι η θυελλώδης σχέση της με τον Κασόγκι αποδείχθηκε εν τέλει ιδιαιτέρως διδακτική. Εξού και μεταλαμπαδεύει τη σοφία που απέκτησε δίπλα στον δισεκατομμυριούχο οπλέμπορο με μια εξομολόγηση που μοιάζει να απευθύνεται στον νεότερο εαυτό της: «Ανακάλυψα ότι το να κυνηγάς την ευτυχία μέσω του πλούτου είναι σαν να τρέχεις πίσω από την ίδια σου τη σκιά. Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει κάποιο μαγικό αντικείμενο ή κάποιο χρηματικό ποσόν που να κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει ολοκληρωμένος και ήρεμος. Η γαλήνη δεν βρίσκεται στα αντικείμενα, στη δύναμη, στο στάτους ή στα πλούτη. Η διαρκής γαλήνη μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα μας. Η κατάκτησή της είναι ένα εσωτερικό ταξίδι».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ