2020-04-30 22:58:06
Φωτογραφία για Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες
Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-148 Cyclone χάθηκε από τα ραντάρ περίπου στις 20:15

το βράδυ της Τετάρτης - Συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση με φρεγάτες από τον Καναδά, την Ιταλία και την Τουρκία στα όρια των FIR Ρώμης και Αθηνών - Σε γυναίκα ανήκει το διαμελισμένο πτώμα που βρέθηκε στη θάλασσα

Εξανεμίζονται ώρα με την ώρα οι ελπίδες να εντοπιστούν ζωντανοί κάποιοι από τους έξι επιβαίνοντες στο καναδικό στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης περίπου 85 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, στα όρια των FIR Ρώμης και Αθηνών.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-148 Cyclone είχε απονηωθεί το απόγευμα της Τετάρτης από την καναδική φρεγάτα Fredericton η οποία συμμετείχε σε γυμνάσια της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας SNMG2 μαζί με ακόμη δύο φρεγάτες από την Ιταλία και την Τουρκία.

Από λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, το καναδικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έξι στρατιωτικοί κατέπεσε στη θάλασσα και συνετρίβη.


Στην περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου, περίπου 85 μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς και εντός του FIR Ρώμης, η θάλασσα έχει βάθος από 2.500 μέχρι 3.000 μέτρα.

Σύμφωνα με τους Καναδούς, το διαμελισμένο πτώμα που βρέθηκε μετά τη συντριβή, ανήκει σε γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο. Το καναδικό δίκτυο Canadian Broadcasting Corp. μετέδωσε την πληροφορία ότι η Abbigail Cowbrough, σκοτώθηκε στη συντριβή του ελικοπτέρου CH-148 Cyclone. Η Tanya Cowbrough, μητέρα της Abbigail Cowbrough, έγραψε στο Facebook ότι η κόρη της σκοτώθηκε στη συντριβή του ελικοπτέρου.

Στις έρευνες, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, συμμετείχε και αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε πάνω από την περιοχή, από την οποία το καναδικό ελικόπτερο έδωσε το τελευταίο του στίγμα. Δέκα ναυτικά μίλια από την περιοχή που εκτιμάται ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη βρέθηκαν κατά πληροφορίες συντρίμμια, σωσίβια, καθώς και δύο «rescue boats», προερχόμενα από το CH-148 Cyclone.

Το πρωί, στις έρευνες που διεξάγονται δυτικά της Κεφαλονιάς κι εντός του FIR Ρώμης συμμετείχε κι ένα ελικόπτερο Sikorsky -S-70B- του Πολεμικού Ναυτικού με τετραμελές πλήρωμα και έναν διασώστη. Από τις 15:30 το μεσημέρι, το S-70B του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεψε στη βάση του στο Κοτρώνι.

Η επιχείρηση SAR τελεί υπό το συντονισμό του ιταλικού MARITIME RESCUE COORDINATION CENTER (MRCC).
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ