2020-05-01 21:51:56
Φωτογραφία για Αγία Ματρώνα η αόμματη-Από όλα όσα είδε εκείνη τη μία φορά, αγάπησε πολύ τα λουλούδια!
Στις 19 Απριλίου / 2 Μαΐου τιμάται η μνήμη μιας σύγχρονης αγίας της Ρωσίας αλλά και όλου του ορθόδοξου χριστιανισμού ,της Αγίας Ματρώνας, της αόμματης.(ΕΔΩ)

Ανακηρύχθηκε Αγία στις 2 Μαΐου 1999, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η Αγία Ματρώνα γεννήθηκε αόμματη δηλαδή χωρίς οφθαλμούς, με κενές τις κόγχες.

Σε κάποια πνευματική κόρη της, που της είπε με λύπη ότι δεν μπορεί να δει τη φυσική ομορφιά του κόσμου αποκάλυψε τα εξής: «Ο Θεός μια φορά μου άνοιξε τα μάτια και μου έδειξε τον κόσμο και όλα τα δημιουργήματα του. Είδα τον ήλιο, τα άστρα στον ουρανό και όλα όσα υπάρχουν πάνω στη γη, την ομορφιά της, τα βουνά, τους ποταμούς, το πράσινο χορτάρι, τα λουλούδια, τα πουλιά».

Από όλα όσα είδε εκείνη τη μία φορά, αγάπησε πολύ τα λουλούδια. Στην κηδεία της ζήτησε να φέρουν οι άνθρωποι αληθινά λουλούδια.

Στο γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης , όπου μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανά της , χιλιάδες προσκυνητές περιμένουν καθημερινά για να τα προσκυνήσουν.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι από πιστούς προσκυνητές, οι οποίοι κρατώντας ένα λουλούδι, συνήθως τριαντάφυλλο ή μια ολόκληρη ανθοδέσμη στέκονται με τις ώρες στην ουρά για να προσκυνήσουν ευλαβικά την ιερή Λάρνακα και να αποθέσουν τα προβλήματά τους στη μεσιτεία της Οσίας, η Οποία αναλαμβάνει τα λύσει.
proskynitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ