2020-05-02 09:00:11
Φωτογραφία για Μάσκα: Πώς να φτιάξετε εύκολα χωρίς βελόνες και λαστιχάκια (video)
Κοροναϊός Ελλάδα: Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν οι πρώτες ... δειλές εξορμήσεις καθώς σταδιακά αρχίζει η άρση των μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή Εμπειρογνοωμόνων Δημόσιας Υγείας, έχει αποφασίσει ότι η χρήση υφασμάτινων μασκών είναι υποχρεωτική στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας μάσκες αν δεν ξέρετε από ραπτική, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε είτε να αγοράσετε.

Για όλους εμάς που ΔΕΝ το έχουμε με τη ραπτική κατάλληλο βίντεο για να δείτε πώς φτιάξετε μάσκα είναι αυτό:

Δεν χρειάζεται ούτε βελόνες, ούτε λαστιχάκια που ενοχλούν και στα αυτιά μετά από λίγη ώρα. Μόνο ένα παλιό βαμβακερό κατά προτίμηση μπλουζάκι, κοπίδι ( ή ψαλίδι αν δεν έχετε) και ένα χάρακα για να μετρήσετε σωστά.

Για έναν ενήλικα θα χρειαστείτε 20.32 εκατοστά, για έναν έφηβο 17.78 εκατοστά και για ένα μικρό παιδί 15.24 εκατοστά κατά προσέγγιση.


Μην ξεχνάτε τους κανόνες υγεινής

Σε κάθε περίπτωση, οι μάσκες αυτές πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς και να σιδερώνονται. Υπενθυμίζεται επίσης ότι  η Επιτροπή εισηγήθηκε η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό (πωλητές, ταμειακοί υπάλληλοι). "Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς", ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας στις 27/4. Το καλό πλύσιμο των χεριών και η απόσταση ασφαλείας παραμένει ένα μέτρο το οποίο πρέπει όλοι να τηρούμε. 

Πρωτού φορέσουμε τη μάσκα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά τα χέρια μας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να βγάζουμε σωστά τη μάσκα για να μην μολυνθούμε, για αυτό δεν ξεχνάμε να πιάνουμε τα λαστιχάκια ( ή τα κορδονάκια) και όχι το ύφασμα για να την βγάλουμε. Υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες μιας χρήσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται ξανά.

Δείτε πως φοράμε και πώς βγάζουμε σωστά μια μάσκα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 
medlabgr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ