2020-05-03 12:36:26
Φωτογραφία για Κιμ Γιονγκ Ουν: Η «επιστροφή» και το μυστηριώδες σημάδι στο δεξί του χέρι
Ο κληρονομικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας επανήλθε στη δημόσια ζωή, μετά από 20 μέρες απουσίας- Κρυβόταν από φόβο για τον κορωνοϊό ή υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά; - Ο λόγος που ο Κιμ, εν μέσω πανδημίας, δεν θα φορέσει ποτέ μάσκα

Είκοσι μέρες απουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν από τη δημόσια ζωή της χώρας του ήταν αρκετές για να δώσουν τροφή σε φήμες πως είναι νεκρός, μετά από επέμβαση στην καρδιά ή βρίσκεται σε κώμα, γράφτηκε ακόμα ότι έμεινε «φυτό», επειδή... έτρεμαν τα χέρια του γιατρού που τον χειρούργησε. Βέβαια, δεν έλειψαν και τα σενάρια διαδοχής με την 32χρονη αμφιθαλή αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ και τον 65χρονο ετεροθαλή αδελφό του πατέρα του και πρώην διπλωμάτη, Κιμ Πιονγκ Ιλ, ως επικρατέστερους στην κούρσα διαδοχής.

Τελικά, επιβεβαιώθηκε η Σεούλ, που δια στόματος αρκετών υψηλόβαθμων αξιωματούχων επέμενε, όλο αυτό το διάστημα της ανεξήγητης απουσίας του Κιμ, πως ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας «είναι ζωντανός και είναι καλά». Το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του Κιμ Γιονγκ Ουν από τα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων, που τελέστηκαν την Παρασκευή στην πόλη Σάντσον, βόρεια της Πιονγκγιάνγκ.


Στις φωτογραφίες ο κληρονομικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας κόβει ευδιάθετος την κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων, αν και δεν είναι λίγα τα μέσα ενημέρωσης στη Δύση, που τονίζουν πως η αυθεντικότητα αυτών των φωτογραφιών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Πάντως, και μετά την επανεμφάνιση του Κιμ τα σενάρια για την υγεία του δεν έχουν κοπάσει... Η New York Post, μάλιστα, με δημοσίευμά της επιμένει πως ο Κιμ είχε, όντως, πρόβλημα στην καρδιά, αφού στις πρόσφατες φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εργοστασίου λιπασμάτων παρατηρείται ένα σημάδι στο δεξί χέρι. Αμερικανός γιατρός δήλωσε στην ιστοσελίδα NK News πως το σημάδι θα μπορούσε να σημαίνει παρακέντηση της δεξιάς κερκιδικής αρτηρίας.Είχε νοσήσει από κορωνοϊό ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα σενάρια, που ήθελαν τον 36χρονο Κιμ να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ από φόβο μήπως κολλήσει κορωνοϊό, αν και επίσημα, το καθεστώς υποστηρίζει πως δεν έχει κρούσματα του θανατηφόρου ιού. Οι σχετικές φήμες ήθελαν τον Κιμ να έχει καταφύγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο Ουονσάν, όπου διαθέτει πολυτελές συγκρότημα και εκεί, όπου βρισκόταν το προσωπικό του τρένο στις 21 και 23 Απριλίου με βάση την ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών της ομάδας North 38, που με έδρα την Ουάσινγκτον παρατηρεί τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Κορέα.

Στις φωτογραφίες από τα εγκαίνια του εργοστασίου λιπασμάτων, ούτε ο Κιμ, ούτε οι παρευρισκόμενοι φορούν μάσκα για να προφυλαχθούν από τον κορωνοϊό. Ειδικοί αναλυτές του καθεστώτος, τονίζουν πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν θα μπορούσε να φορέσει μάσκα ενώπιον κοινού καθώς η μάσκα θα τον έκανε να μοιάζει αδύναμος στον λαό του. Οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες εμφανίσεις του Κιμ χωρίς μάσκα, πριν την «εξαφάνισή» του στις 11 Απριλίου και εν μέσω πανδημίας, έδωσαν τροφή για φήμες που υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας να νόσησε από τον θανατηφόρο ιό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ