2020-05-04 13:54:47
Φωτογραφία για Πόσους θανάτους γλιτώσαμε από την καραντίνα- Τι έδειξε έρευνα που έγινε για την Ε.Ε.
Τελικά μπορεί οι 1008 ώρες καραντίνας που περάσαμε όλοι μας να ήταν ότι πιο παράξενο, περίεργο και καταπιεστικό έχει ζήσει αυτή η γενιά, φαίνεται όμως ότι αποτέλεσε σωτήριο για όλους αφού αποφεύχθηκαν χιλιάδες θάνατοι.

Με βάση έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα Ελλήνων επιστημόνων μεταξύ αυτών και ο καθηγητής οικονομικών της υγείας Κυριάκος Σουλιώτης, κατά την οποία αξιολογήθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν και ειδικά η καραντίνα αλλά και η κοινωνική αποστασιοποίηση, βρέθηκε ότι γλιτώσαμε χιλιάδες θανάτους.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την καραντίνα: «Χαρδαλιάς: Οι 1008 ώρες της καραντίνας των Ελλήνων- Από τις 6:00 το πρωί περνάμε στην επόμενη μέρα»

Πότε θα κατέρρεε το ΕΣΥ

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν οι παρεμβάσεις που έγιναν για τον κορονοϊό, εάν η Ελλάδα δεν είχε εφαρμόσει τα μέτρα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είχε κατακλυστεί μεταξύ 30 Μαρτίου και 4 Απριλίου.


Επιπλέον, οι παρεμβάσεις απέτρεψαν 4360 θανάτους ενώ απέτρεψαν το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης από κατάρρευση. Φαίνεται με βάση την έρευνα ότι τα γρήγορα αντανακλαστικά των Ελλήνων ειδικών απέτρεψαν ένα σενάριο Ιταλίας ή Ισπανίας για την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» στο πλαίσιο του έργου «Ενίσχυση Μεταδιδακτορικών Ερευνητών – 2ος Κύκλος» (MIS -5033021), που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (IKY)
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ