2020-05-05 00:49:36
Φωτογραφία για Χανιά: Mείωση κατά 50% των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου που πληρώνουν οι επιχειρήσεις, για το 2020
Σε μείωση κατά 50% των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου τα οποία μπορούν να καταβληθούν και δόσεις, προχωρά ο δήμος Χανίων.

πως... ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, «η δημοτική αρχή, εκτός από τις απαλλαγές που ήδη έχει εφαρμόσει για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που υποχρεωτικά έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, παράλληλα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από 

την Κεντρική Διοίκηση, προχωρά σε μείωση της τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο σε επιχειρήσεις εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικών καταστημάτων, για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα, 

η οποία αθροιστικά θα οδηγήσει σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μείωση αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο σύνολο του Δήμου Χανίων συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων που υπάγονται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.


Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δημοτική αρχή ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή κατά την έγκριση της άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου.

Παράλληλα, για να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης δημοτικής ενημερότητας, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλές προηγούμενων χρόνων, προκειμένου οι οφειλές αυτές να επιμεριστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πέραν του τρέχοντος έτους.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνει ακόμα: «Βρισκόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο Δήμος Χανίων συνεχίζει να αγωνίζεται ώστε όλες οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί να στηριχθούν, καθώς ο τουρισμός μας, η βάρια μας βιομηχανία, πρέπει να σταθεί ζωντανός. 

Πιέζουμε συνεχώς και αναμένουμε από το κεντρικό κράτος να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα δώσουν τους πόρους και την ευελιξία στις τοπικές επιχειρήσεις, όπως όλοι μαζί καταφέραμε να περιφρουρήσουμε την δημόσια υγεία, να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ