2020-05-05 13:24:39
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Κυκλοφορούσε στην Ευρώπη από τις 27 Δεκεμβρίου;
Αυτό υποστηρίζει Γάλλος γιατρός ο οποίος ανακάλυψε ότι ασθενής που είχε περιθάλψει στις 27 Δεκεμβρίου έπασχε από κορωνοϊό

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από Γάλλο γιατρό ότι στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται είχαν υποδεχθεί ασθενή με κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου, έναν μήνα, δηλαδή, πριν τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον ιό στη Γαλλία.

Η αποκάλυψη προέκυψε μετά την εξέταση δειγμάτων από 24 ασθενείς που υποδέχθηκε το νοσοκομείο Avicenne and Jean Verdier τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και τα δείγματα των οποίων είχαν βρεθεί αρνητικά για γρίπη.

«Από τους 24 είχαμε έναν που ήταν θετικός στον κορωνοϊό στις 27 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο γιατρός Yves Cohen στο κανάλι BFM TV.

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα τα δείγματα ελέγχθησαν πάνω από μια φορές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κάποιο λάθος.

Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία είχαν ανακοινωθεί στις 24 Ιανουαρίου - δύο στο Παρίσι και ένα στο Μπορντό.


Για την ώρα, πάντως, ο Cohen υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί αν ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν ο «ασθενής-μηδέν» για τη Γαλλία.

«Ο εν λόγω ασθενής ήταν άρρωστος για 15 ημέρες και στη συνέχεια μόλυνε τα δύο παιδιά του αλλά όχι τη σύζυγό του που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ» πρόσθεσε ο γιατρός.

«Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος όταν του ανακοινώσαμε το αποτέλεσμα. Δεν μπορεί να καταλάβει πώς μολύνθηκε. Από την ιχνηλάτηση που κάναμε δεν προέκυψε ότι είχε κάνει κάποιο ταξίδι. Η μόνη επαφή που είχε ήταν με την σύζυγό του» πρόσθεσε ο Cohen.

H σύζυγος του επίμαχου ασθενή εργαζόταν δίπλα σε έναν πάγκο με σούσι κοντά, δηλαδή, σε Κινέζους συναδέλφους της για τους οποίους δεν είναι ξεκάθαρο αν είχαν ταξιδέψει στην Κίνα.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να ήταν ασυμπτωματική. Μπορεί να είναι ο "ασθενής-μηδέν" αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι σε διαφορετικές περιοχές. Πρέπει να επανεξεταστούν όλα τα αρνητικά τεστ για πνευμονία. Ο ιός πιθανότατα κυκλοφορούσε» κατέληξε ο Γάλλος γιατρός.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ