2020-05-05 18:00:38
Φωτογραφία για Μεγ. Βρετανία: Αποζημίωση στις οικογένειες των φαρμακοποιών που χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό
Ασφάλεια ζωής θα προσφέρει η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας στις οικογένειες των φαρμακοποιών που χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Matt Hancock, σε σχετική του ανάρτηση στο tweeter, έγραψε πως αισθάνεται χαρούμενος που επιβεβαιώνει ότι κατάφερε να προσφέρει αυτήν την κάλυψη στις οικογένειες των φαρμακοποιών, η οποία ανέρχεται σε 60 χιλιάδες λίρες (δηλαδή περίπου 68 χιλιάδες ευρώ).

 

Πρόσθεσε δε ότι: «Οι φαρμακοποιοί της κοινότητας αποτελούν ζωτικό μέρος της οικογένειας του συστήματος υγείας (NHS) μας και φυσικά θα καλύπτονται».

Σημειώνεται ότι η ασφάλεια αυτή προσφέρεται και σε άλλους επαγγελματίες υγείας, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν θα καλύψει και τις οικογένειες των βοηθών και του λοιπού υποστηρικτικού προσωπικού στα φαρμακεία. Γι’ αυτό και ο βρετανικός Σύλλογος των Βοηθών Φαρμακείου, μετά από τις παραπάνω ανακοινώσεις του υπουργού, ξεκίνησε τις πιέσεις προς το υπουργείο και το NHS για την ένταξη στο μέτρο όλων όσων εργάζονται σε φαρμακεία.


 

«Αναγνωρίζεται ευρέως ότι το προσωπικό των φαρμακείων είναι ευάλωτο στην έκθεση στη νόσο Covid-19, επειδή πολλοί πελάτες μπορεί να είναι ασθενείς αλλά ασυμπτωματικοί», είπε η πρόεδρος του συλλόγου Liz Fidler εκφράζοντας την απογοήτευσή της.

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της χώρας Sandra Gidley που είπε ότι: «Ελπίζουμε ότι αυτή η ασφάλεια θα επεκταθεί και στις ομάδες φαρμακείων, καθώς και σε όλους τους φαρμακοποιούς, που υποστηρίζουν το κοινό στην πρώτη γραμμή. Θα ζητήσουμε διευκρινίσεις από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου».

πηγή: f.daily
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ