2020-05-06 12:05:21
Φωτογραφία για Η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την χορήγηση πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους, για την καταπολέμηση του κοροναϊού
Η Pfizer Inc. ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την χορήγηση πειραματικού εμβολίου σε ανθρώπους, για την καταπολέμηση της νόσου που προκαλεί ο κοροναϊός, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρία περιόρισε δραστικά το χρόνο που συνήθως απαιτείται για την ανάπτυξη και δοκιμή ενός νέου εμβολίου. Οι δοκιμές διεξάγονται στο NYU Grossman School of Medicine και στο University of Maryland School of Medicine.

Η μελέτη εμβολίου έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες που βασίζεται στην τεχνική messenger RNA, μια πρωτοπόρα τεχνική κατασκευής εμβολίων. Με αυτή την τεχνική, κατά κάποιο τρόπο δίνονται οδηγίες στα κύτταρα του εμβολιασμένου ανθρώπου για το πώς θα κατασκευάσει  πρωτεΐνες που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ο ιός, εξήγησε στην τακτική του ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

  

«Έτσι, το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, με την άκανθα του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον πραγματικό ιό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

 

Όπως αναφέρει το Bloomberg ο CEO της εταιρείας Άλμπερτ Μπούρλα χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, λιγότερο από τέσσερις μήνες, κατά τη διάρκεια του οποίου καταφέραμε να περάσουμε από τις προκλινικές μελέτες στις ανθρώπινες δοκιμές». Οι προκλινικές μελέτες συνήθως εφαρμόζονται σε ζώα ή διεξάγονται εντός των εργαστηρίων πριν δοκιμάστούν τα εμβόλια σε ανθρώπους.

πηγή: healthmag
 
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διαφημιστείτε στο TVNEA.COM
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ