2020-05-06 16:01:27
Φωτογραφία για Ερντογάν: Αλλάζει τον τρόπο εκλογής Δ.Σ. στους Δικηγορικούς Συλλόγους
Φαίνεται πως η πρόσφατη κόντρα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Άγκυρας, θα έχει και συνέχεια, ανακοινώνοντας καθορισμό

νέου τρόπου αρχαιρεσιών στους δικηγορικούς, αλλά και ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

Πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας και η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησαν ευθέως τον αρχι-ιμάμη, και επικεφαλής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλή Ερμπας για ρητορική μίσους, αφού συνέδεσε τον κορωνοϊό με την… ομοφυλοφιλία.

Οι δηλώσεις Ερμπάς προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Τουρκία, με τον Δικηγορικό Σύλλογο Άγκυρας να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, κάτι που προκάλεσε τη μήνη του προέδρου Ερντογάν, που έσπευσε να υποστηρίξει τον αρχι-ιμάμη για όσα δήλωσε περί σύνδεσης κορονοϊού και ομοφυλοφιλίας, υιοθετώντας ουσιαστικά την απαράδεκτη άποψη.

Στη διάρκεια συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος του, μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid-19- ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως: «Θα καθοριστούν εκ νέου οι κανόνες εκλογής των δικηγορικών και ιατρικών συλλόγων» προκειμένου να ελέγξει προφανώς τα Δ.Σ. των ενοχλητικών -προς σ’ αυτόν- συλλογικών φορέων της χώρας.


«Στη Βουλή υπάρχουν πολλές τροπολογίες που έχουν ήδη ξεκινήσει η περιμένουν να ολοκληρωθούν. Μία από αυτές είναι το σχέδιο για τον επαναπροσδιορισμό των διαδικασιών εκλογής των επαγγελματικών οργανώσεων και ιδίως των δικηγορικών συλλόγων και ιατρικών συλλόγων. Κατά τις προηγούμενες μέρες παρατηρήσαμε τις αδίστακτες επιθέσεις του δικηγορικού συλλόγου Άγκυρας και άλλων δομών με την ίδια νοοτροπία. Και μόνο αυτό το παράδειγμα κατέδειξε το πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη γεια αλλαγή στον τρόπο εκλογής των επαγγελματικών οργανώσεων κάτι που το συντομότερο δυνατό θα το προβάλλουμε στη Βουλή» δήλωσε συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ