2020-05-06 16:29:16
Φωτογραφία για Ναγκίμπ Σαουίρις: Το αντίπαλον δέος του Μπάφετ – Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας αγοράζει αεροπορικές
Όπως εξηγεί ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος το πετρέλαιο θα φθάσει τα $100 μέσα σε διάστημα 18 μηνών, ενώ εκτιμά ότι θα «πάρουν τα πάνω τους» κλάδοι όπως τουρισμός, αεροπορικές και ξενοδοχεία

Πριν από λίγες μέρες, ο επενδυτικός κόσμος και η αγορά «πάγωσε» από την ανακοίνωση του επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, ότι πούλησε όλες τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών που είχε στο χαρτοφυλάκιό του, καθώς «κάτι δεν πάει καθόλου καλά» με τον εν λόγω κλάδο.

Τώρα, ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, Ναγκίμπ Σαουίρις, πρόεδρος και CEO της Orascom Investment Holding, πάει κόντρα στον Μπάφετ, διαμηνύοντας ότι θα αγοράσει αεροπορικές.

Ο Σαουίρις, που είναι και ο μοναδικός μη Βορειοκορεάτης που έχει άδεια τηλεπικοινωνιών στη Βόρεια Κορέα, μιλώντας στο CNBC αποκάλυψε ότι «βλέπει» ευκαιρίες όχι μόνο στις αεροπορικές, αλά και στον τουρισμό, τα ξενοδοχεία και τον τομέα του διαδικτύου.


«Σε κάθε κρίση, υπάρχει και μια ευκαιρία», ανέφερε. «Μπορείς να αγοράσεις μια αεροπορική σήμερα με ένα δολάριο, αν αναλάβεις το μεγαλύτερο μέρος του χρέους».

Οι μετοχές των αμερικανικών αεροπορικών έχουν κάνει βουτιά φέτος καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια σχεδόν εκμηδενίστηκε, υποχωρώντας κατά 95% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ιός έχει μολύνει πάνω από 3,6 εκατ. ανθρώπους κι έχει στείλει στον θάνατο 256.800, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Όπως ανέφερε ο Σαουίρις, συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο σε ό,τι αφορά το αμφιλεγόμενο σχέδιο ανοίγματος της αμερικανικής οικονομίας. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο χθες, λόγω των προσδοκιών ότι θα ξεκλειδώσει η οικονομία. Σύμφωνα με τον Σαουίρις είναι μια από τις λίγες φορές που ο Τραμπ έχει δίκιο. «Μπορεί να μην βρουν τη θεραπεία ή το εμβόλιο, άρα για πόσο καιρό θα είμαστε φυλακισμένοι στα σπίτια μας;»

Ο Αιγύπτιος μεγιστάνας κάνει προβλέψεις και για το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου, όπως λέει σε ενάμιση χρόνο θα αγγίξει τα 100 δολάρια/βαρέλι. Όπως λέει, ο πόλεμος τιμών μεταξύ της Ρωσίας και της ντε φάκτο επικεφαλής του ΟΠΕΚ, Σαουδικής Αραβίας, ήταν μια «εσκεμμένη» προσπάθεια να μπει ταφόπλακα στη βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ και ότι οι Σαουδάραβες φέρθηκαν σωστά σε ό,τι αφορά το πετρέλαιο μακροπρόθεσμα.

«Νομίζω ότι (η διαμάχη) ήταν υπολογισμένη. Ηξεραν ότι θα συνέβαινε αυτό (η πτώση στις τιμές του πετρελαίου) και πάλι ήθελαν να το κάνουν γιατί, βγάζοντας από τη μέση έναν αντίπαλο, η τιμή θα αυξηθεί στα 50 ή 60 δολάρια. Αρα πιστεύω ότι σε 18 μήνες από σήμερα, το πετρέλαιο θα είναι στα 100 δολάρια».

Οταν ο Σαουρίρις είχε έρθει στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι, σχεδόν έναν μήνα μετά τις εκλογές, ο Ναγκίμπ Σαουίρις είχε έρθει στην Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο επικεφαλής της Orascom Investment Holdingκ, είχε δηλώσει φίλος της Ελλάδας και έτοιμος να κάνει μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ