2020-05-06 16:33:35
Φωτογραφία για Σοβαρά επεισόδια στην Πέλλα: Έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο που θα φιλοξενούσε μετανάστες
Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο ξενοδοχείο που επρόκειτο να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες προκαλώντας σοβαρές ζημιές Εκτεταμένα επεισόδια που έφτασαν ως και τον εμπρησμό

ξενοδοχείου όπου επρόκειτο να καταλύσουν πρόσφυγες και μετανάστες προερχόμενοι από τα νησιά, προκάλεσαν ομάδες οργισμένων κατοίκων στην Παναγίτσα και την Άρνισσα Πέλλας.

Αρχικά, το απόγευμα της Δευτέρας, οι περίπου 150 κάτοικοι παρεμπόδισαν με φλεγόμενα οδοφράγματα την πρόσβαση των λεωφορείων που μετέφεραν 57 πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο στην Παναγίτσα και μάλιστα έριξαν εύφλεκτο υλικό μέσα σ' ένα δωμάτιο στο ισόγειο του καταλύματος και έβαλαν φωτιά, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Τα λεωφορεία με τους αλλοδαπούς οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο στην Άρνισσα Πέλλας, όπου όμως είχαν συγκεντρωθεί ως τα ξημερώματα της Τρίτης άλλοι 250 κάτοικοι από τη Σκύδρα και την Πτολεμαΐδα που άναψαν φωτιές στον δρόμο εμποδίζοντας την εγκατάσταση και προκάλεσαν ζημιές στο ξενοδοχείο «Αγνάντι» πετώντας πέτρες και προπηλακίζοντας τους ιδιοκτήτες. Μάλιστα, κάποιοι φωτιά σε δωμάτια, ενώ έβγαλαν από το χώρο του ξενοδοχείου έπιπλα και τους έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της κοινότητας Νίκου Παπαγιαννίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα. Η Ασφάλεια Έδεσσας σχηματίζει δικογραφία για τα σοβαρά επεισόδια, ενώ οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οδηγήθηκαν τελικά σε άλλο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Χαλκηδόνας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ