2020-05-07 15:53:53
Φωτογραφία για Σοκ: Αυτοκτόνησε ο 52χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Μπόσοφ
Σοκάρει η πληροφορία της αυτοκτονίας ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν στη λίστα του Forbes, του ..Ντμίτρι Μπόσοφ.

Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών ορυκτού άνθρακα και γενικός χορηγός της «Νυχτερινής Λίγκας Χόκει» που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ηλικίας 52 ετών Ρώσος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε στο εξοχικό του σπίτι που βρίσκεται στον οικισμό Ούσοβο στα περίχωρα της Μόσχας, ενώ οι ανακριτικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες υπό τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του.

Βρέθηκε επίσης και μια επιστολή που είχε αφήσει ο ίδιος, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της.

Το 1997 έγινε συνιδιοκτήτης του εργοστασίου αλουμινίου του Κρασνογιάρσκ, ενώ το 2000 πούλησε τις μετοχές του και δημιούργησε τον όμιλο Alltek. Ο Μπόσοφ ήταν βασικό μέτοχος του ομίλου Sibatratsit, που κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή και εξαγωγή υψηλής ποιότητας ανθρακίτη UHG και είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μεταλλουργικού κοκ (Metcoke) στην Ρωσία, όπως επίσης και της Vostokugol, η οποία ειδικεύεται στην εξόρυξη γαιανθράκων στην Σιβηρία.

Στον Μπόσοφ ανήκε επίσης και το κέντρο αρχιτεκτονικής και ντιζάιν Artplay, και κατείχε την 86η θέση στον κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων επιχειρηματιών της Ρωσίας. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία ανέρχονταν στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ