2020-05-07 22:13:31
Φωτογραφία για Εργαστήριο της Ουχάν: «Είχε συνεργασία με Αμερική και Γαλλία» λέει το Πεκίνο
Το εργαστήριο έλαβε το 2017 την επίσημη πιστοποίησή του κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ - Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι ο ιός μεταδόθηκε με φυσικό τρόπο από ζώο στον άνθρωπο σε ένα σημείο που θα μπορούσε να είναι μια αγορά της Ουχάν

Πόλεμος μαίνεται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού. Οι ερευνητές του κινεζικού εργαστηρίου Ιολογίας που ενοχοποιείται από τις ΗΠΑ, έχουν εκπαιδευθεί τόσο στην Αμερική όσο και τη Γαλλία, υπογράμμισε από την πλευρά της η κινεζική κυβέρνηση.

Το εργαστήριο ύψιστης ασφάλειας P4 της Ουχάν, της πόλης όπου εντοπίστηκε η ασθένεια Covid-19 στα τέλη του 2019, αποτελεί αντικείμενο υποθέσεων, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός ενδεχομένως είχε διαφύγει από εκεί προτού μολύνει τον πλανήτη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο υποστήριξε την Κυριακή ότι υπάρχουν τεράστιες αποδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση, αιτίαση που αντικρούει κατηγορηματικά το Πεκίνο.


«Το εργαστήριο P4 της Ουχάν είναι (το αποτέλεσμα) συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Κίνας και της Γαλλίας», επανέλαβε ενώπιον των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσινινγκ .

«Ο σχεδιασμός του, η διαχείρισή του, η κατασκευή του, όλα πληρούσαν τα αυστηρά διεθνή πρότυπα και οι πρώτοι υπάλληλοί του εκπαιδεύτηκαν σε εργαστήρια P4 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία», πρόσθεσε.

Το εργαστήριο έλαβε το 2017 την επίσημη πιστοποίησή του κατά τη διάρκεια τελετής παρουσία του τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Η λειτουργία του υπήρξε καρπός της συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Γαλλίας το 2004.

Ο εξοπλισμός του «ελέγχεται κάθε χρόνο από ένα τρίτο μέρος εγκεκριμένο από το κράτος», υπογράμμισε η Χούα, η οποία επανέλαβε ότι ο Μάικ Πομπέο δεν διαθέτει καμιά απόδειξη για να βεβαιώσει ότι ο ιός βγήκε από αυτό το εργαστήριο.

«Φλυαρεί ασυνάρτητα και συνεχίζει τα ψέματα», είπε.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι ο ιός μεταδόθηκε με φυσικό τρόπο από ζώο στον άνθρωπο σε ένα σημείο που θα μπορούσε να είναι μια αγορά της Ουχάν, όπου πωλούνταν ζωντανά εξωτικά ζώα.

Η Κίνα κατάφερε έκτοτε να περιορίσει τη μετάδοση της νόσου Covid-19 σε λιγότερες από 83.000 μολύνσεις, από τις οποίες 4.633 απέβησαν θανατηφόρες, σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά στοιχεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντίθετα, είναι στο εξής η χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα παγκοσμίως, με περισσότερους από 73.000 νεκρούς.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ