2020-05-07 22:21:56
Φωτογραφία για Ποια ήταν η 7ψυχη «Λούλου» που πέθανε σε φυλακή της Νέας Υόρκης από Covid-19
Η 62χρονη Νταρλίν Μπένσον-Σέι κατάφερε να επιβιώσει κόντρα σε βιασμούς, μαχαιρώματα και κάθε είδους κακκουχίες και νικήθηκε, τελικά, από τον κορωνοϊό

Πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε η Αμερικανίδα Νταρλίν Μπένσον-Σέι, γνωστότερη σαν «Λούλου». Στα 62 της χρόνια είχε χτυπηθεί από τον κορωνοϊό, παρότι εγκάθειρκτη στις γυναικείες φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέντφορντ Χιλς της Νέας Υόρκης.

Η ιστορία της μοιάζει απίστευτη, καθώς στη διάρκεια του περιπετειώδους και πολυκύμαντου βίου της είχε καταφέρει να επιβιώσει από τρομακτικές κακουχίες. Βιασμοί, κάθε είδους κακοποίηση, καταχρήσεις, διαρκή προβλήματα με το νόμο κ.λπ. δεν είχαν κατορθώσει να την υποτάξουν. Τελικά, ενώ είχε αποκτήσει τη φήμη της «7ψυχης», τη νίκησε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την αδελφή της, η τεθνεώσα «δεν ήταν απλά 7ψυχη. Η Λούλου θα πρέπει να είχε τουλάχιστον 15 ζωές. Την μαχαίρωναν. Τη σάπιζαν στο ξύλο. Τη βίαζαν. Κι εκείνη απλώς σηκωνόταν στα πόδια της. Κανείς δεν μπορούσε να τη ρίξει κάτω».


Η Λούλου καταγόταν από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και στην οικογένειά της ήταν το 6ο από 13 παιδιά. Τα μαρτύριά της άρχισαν από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Είναι άγνωστο πόσα και ποια από τα αδέλφια της τη βίαζαν και την κακοποιούσαν. Όταν ήταν 8 ετών, η μητέρα της δολοφονήθηκε. Την έσφαξε με πολλαπλές μαχαιριές ο εραστής της σε ένα μπαρ. Προηγουμένως όμως η ίδια η Λούλου είχε πέσει σε κώμα για μερικά 24ωρα, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό.

Παρ' όλα αυτά, η 8χρονη Λούλου αναγκάστηκε να γίνει μητέρα για τα μικρότερα αδέρφια της και ιδιαίτερα για την τελευταία κόρη, ένα βρέφος μόλις τριών μηνών. Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένεια διασκορπίστηκε -ευτυχώς, ίσως. Οι παππούδες της Λούλου δεν ήταν σε θέση να συντηρήσουν 13 παιδιά και τα άφησαν να πάρει το καθένα το δρόμο του. Κάποια ανατράφηκαν από ανάδοχες οικογένειες ως υιοθετημένα. Άλλα απλώς εξαφανίστηκαν. Η Λούλου πολύ γρήγορα, όπως ήταν επίσης αναμενόμενο δεδομένου των παραστάσεων που είχε ήδη, θα άρχιζε να δοκιμάζει τις δυνατότητες διεξόδου από την πραγματικότητα. Ως ανήλικη πέρασε εύκολα από την κατάχρηση αλκοόλ στα ναρκωτικά.

Μεγαλώνοντας αυτοκαταστρεφόταν με συνέπεια αλλά και αξιοπερίεργη αντοχή. Υπέστη δύο συγκοπές καρδίας από υπερβολική δόση παραισθησιογόνων. Οι άντρες με τους οποίους πήγαινε αδιακρίτως, ανήκαν στο πιο βίαιο κομμάτι του νεοϋορκέζικου περιθωρίου. Την έδερναν. Κάποιος της είχε επιτεθεί με κάτι σαν τσεκούρι. Το αναμνηστικό από αυτή τη σχέση για το υπόλοιπο του βίου της ήταν τα σημάδια από τις ουλές στο κεφάλι της Λούλου.

Το 2012 η Λούλου ήταν πλέον 54 ετών. Τα τελευταία 15 χρόνια ζούσε μαζί με τον Ρον, έναν επίσης εξαρτημένο χρήστη. Κάποιο βράδυ του Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, άγνωστοι εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Λούλου και του Ρον, απαιτώντας πληρωμή για τα ναρκωτικά που τους είχαν πουλήσει. Τη χτύπησαν και έμεινε αναίσθητη. Τον Ρον τον μαχαίρωσαν.

Όταν συνήλθε, η Λούλου είδε το Ρον νεκρό δίπλα της, πνιγμένο στο αίμα του. Ούρλιαξε στον αδελφό της, ο οποίος έμενε στον κάτω όροφο, να τηλεφωνήσει στο 911 -τον αριθμό για τα έκτακτα περιστατικά στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, έπεσε πάνω στον Ρον και μέσα στον τρόμο και την απόγνωσή της, τράβηξε έξω από το κορμί του το μαχαίρι και άρχισε να πιέζει την πληγή. Όταν έφτασε η αστυνομία η Λούλου ήταν ακόμη πάνω από τον Ρον. Συνελήφθη «επ' αυτοφόρω» υποτίθεται.

Η Λούλου δεν ήταν ιδιαίτερα επιδέξια στο χειρισμό του λόγου, εξάλλου είχε λάβει (ή προλάβει) υποτυπώδη εκπαίδευση. Επιπλέον ήταν ακόμη μαστουρωμένη όταν την ανέκριναν. Ομολόγησε ενοχή, πιστεύοντας ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα οδηγούνταν απευθείας στη φυλακή, με ποινή τουλάχιστον 25 ετών.

Εν τέλει αποδείχθηκε ότι η όποια ετυμηγορία δεν είχε καμία σημασία. Η Λούλου θα πέθαινε στη φυλακή -αν και όχι ακριβώς στο κελί της και όχι ακριβώς εξαιτίας της επιβαρυμένης υγείας της. Της ήταν γραφτό -όπως κοινώς λέγεται- να μην εγκαταλείψει τα εγκόσμια σαν θύμα εγκλήματος, καταχρήσεων κ.λπ, αλλά σαν θανατηφόρο κρούσμα του κορωνοϊού. Περιέργως, αυτό την έκανε και διάσημη μετά θάνατον.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ