2020-05-07 22:39:39
Φωτογραφία για Novartis: Οι φάκελοι των πολιτικών αρχειοθετήθηκαν γιατί δεν υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις
«Η εισαγγελία Διαφθοράς οφείλει να μην μεταχειρίζεται τις καταγγελίες των μαρτύρων κατά το δοκούν» τόνισε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παίρνοντας αποστάσεις από τις ενέργειες της κας Τουλουπάκη

Την ανυπαρξία σοβαρών ενδείξεων για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis επιβεβαίωσε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά την νέα κατάθεση της στην προανακριτική της Βουλής.

Παράλληλα η μάρτυρας κράτησε για μια ακόμα φορά αποστάσεις από τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διάλογοι έχουν ως εξής:

Θ. Πλεύρης: Ελέγχονται σήμερα τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων ο φάκελος αρχειοθετηθηκε;

Ξ. Δημητρίου: Όχι

Θ. Πλευρης: Δηλαδή κρίθηκαν μη σοβαρές ενδείξεις και γι αυτό δεν κλήθηκαν καν να πουν τις αποψεις τους;

Ξ. Δημητρίου: Ακριβώς


Σε αλλο σημείο η κυρία Δημητρίου υποστήριξε πως η εισαγγελία Διαφθοράς οφείλει να μην μεταχειρίζεται τις καταγγελίες των μαρτύρων κατά το δοκούν.

Θ. Πλεύρης: Έχει δικαίωμα ο εισαγγελέας να μην καταγράψει μια καταγγελία που θα καταθέσει ένας μάρτυρας

Ξ. Δημητρίου: Η διαδικασία είναι γνωστή

Θ. Πλεύρης: ο Μ. Σαράφης μας είπε ότι είχε επισημάνει στην εισαγγελία διαφθοράς το όνομα του Μανιαδάκη. Αυτή η μαρτυρία όμως δεν καταγράφηκε στην κατάθεση του. Είχε το δικαίωμα αυτό η κυρία Τουλουπάκη;

Ξ. Δημητρίου: Δεν ξέρω. Δεν ήμουν παρούσα.

Θ. Πλεύρης: Σας ρωτώ με βάση τον Κώδικα

Ξ. Δημητρίου: Θα έπρεπε αν ο μάρτυρας το κατέθεσε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η κυρία Δημητρίου επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από προηγούμενη αναφορά της με την οποία έδειξε πως γνώριζε τα πραγματικά στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων. Συγκεκριμένα χθες είχε πει πως "γνωρίζαμε που έμενε ο προστατευόμενος μάρτυρας Μανιαδάκης".

Ωστόσο όταν ο κ Πλεύρης της ζήτησε εξηγήσεις είπε πως το "γνωρίζαμε" δεν αφορούσε την ίδια αλλά τις υπηρεσίες.

Επίσης, η κυρία Δημητρίου φέρεται να παραδέχθηκε πως από τις 7 Ιανουαρίου του 2019 της είχε πει ο Ι. Αγγελής ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι πίσω από το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας. Πίσω δηλαδή από το ψεύτικο δημοσίευμα ότι δήθεν στη Βιέννη του δοθηκε του κ.Αγγελή στικάκι αλλά αρνήθηκε να το πάρει.

ΝΔ: Η Ξ.Δημητρίου παραδέχθηκε πως ενημερώθηκε για τη δράση Ρασπούτιν

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την καταθεση της κυρίας Ξενης Δημητρίου αναφέρουν:

«Η Εισαγγελέας ΑΠ κ Δημητρίου για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής της εκμυστηρεύτηκε όταν έδωσε την παραίτηση του ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν πίσω από την στοχοποίηση του και την υπόθεση Νοβάρτις. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι ο κ. Αγγελής είχε ενημερώσει την Εισαγγελέα του ΑΠ για τις ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλο, πράγμα που επιβεβαιώνει πλήρως την θέση του κ. Αγγελή ότι για το Ρασπούτιν – Παπαγγελόπουλο είχαν μιλήσει με την κ. Δημητρίου και άλλα πρόσωπα. Σημειωτέον αμέσως μετά από την παραίτηση και την αναφορά του ονόματος Παπαγγελόπουλο ορίστηκε συνάντηση μεταξύ Δημητρίου Αγγελή και Καλογήρου στο γραφείο του Υπουργού για το δημοσίευμα και τους χειρισμούς στην υπόθεση Νοβάρτις. Άρα ήταν σε γνώση όλων ότι ο Αγγελής είχε καταγγείλει την εμπλοκή Παπαγγελόπουλο και για αυτήν την εμπλοκή παραιτήθηκε».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ