2020-05-07 22:48:29
Φωτογραφία για Goldman Sachs: Γιατί το Zoom θα επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου
Η χρήση του Zoom αντί επαγγελματικών ταξιδιών θα επηρεάσει κατά 3 εκατ. βαρέλια τη ζήτηση του πετρελαίου, σημειώνει αναλυτής της Goldman Sachs

Η πανδημία του κορωνοϊού θα επηρεάσει ένα μεγάλο κομμάτι των επαγγελματικών ταξιδιών, με τις εταιρείες να στρέφονται στη χρήση του Zoom για τηλεδιασκέψεις, γεγονός το οποίο θα ρίξει τη ζήτηση του πετρελαίου, επισημαίνει αναλυτής της Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, το βασικό σενάριο είναι ότι θα επηρεαστεί η ζήτηση του πετρελαίου κατά 2 με 3 εκατ. Βαρέλια.

Η ζήτηση για πετρέλαιο έχει πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Απρίλιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το West Texas Intermediate αργού διαπραγματεύθηκαν κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά.

Για όλα εκτός από επαγγελματικά ταξίδια, η Goldman Sachs βλέπει ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης, αλλά η προσφορά πετρελαίου θα μπορούσε να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να επανέλθει.


«Πιστεύουμε ότι η ζήτηση θα εμφανίσει ανάκαμψη σε σχήμα V, αλλά η προσφορά θα εμφανίσει ανάκαμψη σε σχήμα L», αναφέρει. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση της ζήτησης πάνω από την προσφορά ήδη από την 1η Ιουνίου, σημείωσε.

Όμως, ενώ η ζήτηση επιστρέφει στο φυσιολογικό, θα είναι από μια βάση με λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια. «Πριν κάναμε αυτές τις εσωτερικές συναντήσεις και τέτοια πράγματα, και νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ πιο προσανατολισμένο σε ζουμ, άλλα είδη υποκατάστατων», είπε.

«Κοιτάξτε τις διαδρομές που σχεδιάζουν οι αεροπορικές εταιρείες όταν επιστρέψουν, δεν πρόκειται να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο που ήταν προηγουμένως» ανέφερε ο αναλυτής.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ