2020-05-08 20:58:44
Φωτογραφία για ΗΠΑ: «Γιώτα πέντε»... όσοι βγαίνουν θετικοί στον αμερικανικό στρατό
Για προσωρινή απόφαση κάνει λόγος εγκύκλιος του - «Δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Covid-19, ειδικά στο αναπνευστικό σύστημα», δήλωσε η αξιωματούχος

Ο αμερικανικός στρατός πρόσθεσε προσωρινά την Covid-19 στον κατάλογο των ασθενειών που θεωρούνται, σε ορισμένες περιπτώσεις, ότι "αποκλείουν" κάποιον που έχει νοσήσει να ενταχθεί στις τάξεις του, όπως ισχύει και για το άσθμα και τη φυματίωση, έγινε σήμερα γνωστό από το Πεντάγωνο.

Εγκύκλιος σχετικά με τους όρους εισδοχής των νεοσυλλέκτων επικαιροποιήθηκε προσωρινά την Τετάρτη. Η εγκύκλιος προβλέπει ότι όποιος χρειάστηκε να νοσηλευτεί γιατί προσβλήθηκε από την Covid-19 θα «αποκλειστεί για ιατρικούς λόγους», δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η υποψηφιότητά του θα απορριφθεί: κάθε τμήμα του στρατού των ΗΠΑ μπορεί να χορηγεί εξαιρέσεις στους υποψηφίους που επιλέγει να εντάξει στις τάξεις του, υπογραμμίζεται.


Επιπλέον, μόνο τα πρόσωπα που έχουν νοσηλευτεί επηρεάζονται από το μέτρο αυτό, πρόσθεσε η αξιωματούχος. «Άτομα που έχουν διαγνωστεί ως ασθενείς της Covid-19 ή έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό αλλά δεν νοσηλεύτηκαν είναι ικανοί, από ιατρικής άποψης, να καταταγούν στις τάξεις του στρατού, μετά έναν κατ΄οίκον περιορισμό 28 ημερών».

«Δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Covid-19, ειδικά στο αναπνευστικό σύστημα», δήλωσε η αξιωματούχος.

Το Πεντάγωνο κατέγραφε σήμερα 5.086 κρούσματα της Covid-19 στον αμερικανικό στρατό από την έναρξη της πανδημίας, εκ των οποίων 113 νοσηλεύτηκαν και δύο πέθαναν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ