2020-05-09 00:01:48
Φωτογραφία για Κολωνάκι: Θύμα κλοπής «επικήρυξε» με αφίσες τους διαρρήκτες του σπιτιού του
Με αφίσες των διαρρηκτών που του άρπαξαν κλοπιμαία αξίας περίπου 500.000 ευρώ από το σπίτι του γέμισε γειτονιά στο Κολωνάκι ο διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας.

Στις αφίσες απεικονίζονται τα πρόσωπα και οι σωματότυποι των διαρρηκτών με τον CEO να ζητά από περαστικούς και περίοικους να τον βοηθήσουν με πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη τους, υποσχόμενος μάλιστα γενναιόδωρη αμοιβή.

Την συγκεκριμένη πρακτική, την έχουμε δει να εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Τα θύματα αναρτούν αφίσες με τα χαρακτηριστικά των δραστών, αναζητώντας πληροφορίες που ενδεχομένως οδηγήσουν στον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα η ίδια η Αστυνομία ενθαρρύνει ανάλογες ενέργειες προκειμένου να αντλήσει στοιχεία που μπορούν να ωφελήσουν στις έρευνες.

Στη προκειμένη περίπτωση, το θύμα (πρόκειται για διευθύνοντα σύμβουλο σε ξένη εταιρία ακολούθησε την ίδια τακτική ελπίζοντας με αυτό το τρόπο να βρεθούν μάρτυρες που θα είναι σε θέση να προσφέρουν πληροφορίες ή ακόμη και να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα των ανδρών που μπήκαν στο σπίτι του στις 25/4, ημέρα Σάββατο μεταξύ 21.30 έως 03.00 ξημερώματα Κυριακής.


Οι διαρρήκτες, τουλάχιστον τρεις στον αριθμό, παραβίασαν την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας και έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος στις 22:02.

Αφού έσπασαν την πόρτα, περίμεναν περίπου μια ώρα πριν εισέλθουν στο διαμέρισμα, πιθανόν για να βεβαιωθούν ότι δεν έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία μέσω κρυφού συστήματος συναγερμού.

Στο διαμέρισμα, το οποίο έκαναν άνω-κάτω, παρέμειναν για χρονικό διάστημα άνω των τριών ωρών και αποχώρησαν με κοσμήματα, οικογενειακά κειμήλια, μεγάλης αντικειμενικής και συναισθηματικής αξίας.

Όπως αναφέρει το θύμα στην αφίσα που ανάρτησε σε περίοπτα σημεία της γειτονιάς του, οι δράστες ενδέχεται να είχαν σταμπάρει το διαμέρισμα, ίσως μέσω κάποιου ντελιβερά, διανομέα φειγ-βολάν ή κάποιας άλλης επίσκεψης στην πολυκατοικία με κάποια αφορμή.

Μάλιστα προτρέπει τον οποιοδήποτε έχει κάποια σχετική πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό των διαρρηκτών «και για να κάνουμε την γειτονιά μας πιο ασφαλή» να επικοινωνήσει μαζί του στον αριθμό του τηλεφώνου που αναγράφεται στην αφίσα ή σε ένα συγκεκριμένο μειλ που δημιούργησε γι’ αυτό το σκοπό.

Υπόσχεται, δε, να ανταμείψει γενναιόδωρα εκείνον που θα βοηθήσει με τις πληροφορίες του στον εντοπισμό και στην σύλληψη των δραστών και βέβαια στην εύρεση των κλοπιμαίων, η αξία των οποίων, με μια πρόχειρη εκτίμηση του, μπορεί να φτάνει και το μισό εκατ. Ευρώ. Ωστόσο, πριν από δύο μέρες η Αστυνομια ζήτησε από το θύμα να κατεβάσει όλες τις αφίσες που ειχε αναρτήσει στις γειτονιές του
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ