2020-05-09 00:12:49
Φωτογραφία για Γερμανία απαγορεύει τη «θεραπεία αλλαγής σεξουαλικού προσανατολισμού» για γκέι ανήλικους
Ανάμεσα στις πρακτικές που επιστρατεύει η αποκαλούμενη «gay conversion therapy» είναι η ύπνωση και το ηλεκτροσοκ - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τα εν λόγω προγράμματα, που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση

Έναν νόμο που απαγορεύει τη λεγόμενη «gay conversion therapy» (δηλαδή τη «θεραπεία» αλλαγής σεξουαλικού προσανατολισμού για γκέι άτομα» σε ανηλίκους υπερψήφισε το κοινοβούλιο της Γερμανίας. Στόχος του νόμου, σύμφωνα με το BBC, είναι να βάλει τέλος στη δράση ομάδων που προσφέρουν τα εν λόγω προγράμματα για ανήλικους και διατείνονται ότι μπορούν να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Πλέον θα απαγορεύεται να υποβληθεί οποιοδήποτε άτομο κάτω των 18 ετών στη χώρα σε μία τέτοια «conversion therapy», ενώ οι παραβάτες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους ή με πρόστιμο που θα αγγίζει τα 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνες, η αμφιλεγόμενη αυτή πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη τα άτομα που υποβάλλονται σε αυτήν, ενώ αυξάνει και τις πιθανότητες για αυτοκτονία. Όπως αναφέρει το BBC, βάσει του νόμου που «πέρασε» εχθές, ανήλικα άτομα «δεν θα επιτρέπεται πλέον να συμμετέχουν σε ιατρικές παρεμβάσεις που αποσκοπούν στο να αλλάξουν ή να καταπνίξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους».

Εκτός από τους οργανισμούς που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, ποινές μπορεί να επιβληθούν και σε γονείς ή νόμιμους κηδεμόνες, οι οποίοι αναγκάζουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα εν λόγω προγράμματα με απειλές, ψέματα ή άλλου είδους πιέσεις.

Ανάμεσα στις πρακτικές που επιστρατεύει η αποκαλούμενη «conversion therapy» είναι η ύπνωση και το ηλεκτροσοκ. Οι ειδικοί ωστόσο διευκρινίζουν ότι ακόμα και η λέξη «θεραπεία» στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παραπλανητική, αφού δεν έχει καμία επιστημονική βάση.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ήταν αναγκαίο να υπάρξει ένας ισχυρός νόμος, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα περισσότερα άτομα που υποβάλλονται σε αυτές τις «θεραπείες» είναι ανήλικοι, που έχουν εξαναγκαστεί από κάποιον άλλον να το κάνουν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Porsche 718 Cayman VS GT4 RS
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Porsche 718 Cayman VS GT4 RS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ