2020-05-09 00:16:04
Φωτογραφία για Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο κορωνοϊός δεν βγήκε από εργαστήριο - Γιατί οι ΗΠΑ αφήνουν τέτοιες υπόνοιες
Τι λένε οι Γερμανοί κατάσκοποι για τα κίνητρα των ΗΠΑ ώστε να κατηγορήσουν την Κίνα ότι «κατασκεύασε» τον ιό σε εργαστήριο- Τι αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel

Μια έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αμφισβητεί τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο και υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι μια απόπειρα να στραφεί η προσοχή μακριά από την αποτυχία των ΗΠΑ να συγκρατήσουν την εξάπλωση του ιού, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiegel.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες ότι υπάρχει «ένας σημαντικός όγκος στοιχείων» ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, αλλά δεν αμφισβήτησε το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι δεν κατασκευάστηκε από άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) είχε ρωτήσει μέλη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας μυστικών πληροφοριών «Πέντε Μάτια» να προσκομίσουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.


Κανένα από τα μέλη της συμμαχίας -οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία- δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του Πομπέο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που συντάχθηκε για την γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπέρανε ότι οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι μια εσκεμμένη απόπειρα να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από «τις αποτυχίες» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

Έκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία πως ο ιός πιθανόν να προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, αλλά έχει αρνηθεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Χθες ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 75.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με αντιφατικά μηνύματα από τον Λευκό Οίκο και τις κυβερνήσεις των πολιτειών για τον τρόπο επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Από τα μέσα Απριλίου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την Covid-19 στις ΗΠΑ -το επίκεντρο της πανδημίας- ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 2.000.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ⚠ -
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
- ⚠ -
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ