2020-05-09 20:25:16
Φωτογραφία για Τσαβούσογλου: H ένταξή μας στην ΕΕ θα βοηθήσει τις Βρυξέλλες στον αγώνα κατά της πανδημίας
Σε μήνυμά του για την ημέρα της Ευρώπης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες

«Η ένταξη της Τουρκίας θα καταστήσει τις Βρυξέλλες ισχυρότερες στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα», το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την Ημέρα της Ευρώπης.

Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ για ένα κοινό μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Στο μήνυμά του, επισημαίνει ότι η Τουρκία, μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε είδους υποστήριξη, ώστε η Ένωση να καταστεί ένας υπεύθυνος, συνεπής και υπεύθυνος παγκόσμιος παίκτης.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ακόμη ότι ο εντεινόμενος γεωπολιτικός ανταγωνισμός, οι απειλές κατά του πολυμερισμού και οι περιφερειακές συγκρούσεις «δοκιμάζουν» την ανθρωπότητα, και η ΕΕ χρειάζεται να ενισχυθεί με νέες συμμαχίες και να βελτιώσει τη συνεργασία και την αλληλεγγύη με τους υφιστάμενους συμμάχους της για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Υπογραμμίζει δε ότι θα αυξηθεί η ανάγκη για τα κράτη μέλη και τη διεθνή κοινότητα, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή και χωρίς αποκλεισμούς ΕΕ.

«Η στάση της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έδειξε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί», προσθέτει.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ