2020-05-10 15:50:51
Φωτογραφία για Κιμ Γιόνγκ Ουν: Οι τρεις πανίσχυρες γυναίκες στη ζωή του Βορειοκορεάτη ηγέτη
Η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να διερωτάται εάν ο Κιμ Γιόνγκ Ουν βρίσκεται εν ζωή - Ποια από τις τρεις γυναίκες που τον περιστοιχίζουν, θα μπορούσε να τον διαδεχτεί σε περίπτωση θανάτου του;

Από τρεις πανίσχυρες γυναίκες περιστοιχίζεται ο 38χρονος ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Καθεμία από αυτές παίζει διαφορετικό αλλά καταλυτικό ρόλο στη ζωή του.

Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους για το αν ο ηγέτης της Βορείου Κορέας βρίσκεται εν ζωή και διερωτώνται για την διάδοχη κατάσταση.

Στην προσπάθειά τους να... μαντέψουν αν είναι ζωντανός ή νεκρός, ο «Rocketman» - όπως είναι το παρατσούκλι του - προβληματίζει τους αναλυτές για το ρόλο των τριών γυναικών που βρίσκονται στο στενό του κύκλο. Το ερώτημα είναι:Ποια από αυτές έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τον διαδεχτεί σε περίπτωση θανάτου του;


Η σύζυγος και μητέρα των τριών παιδιών του Κιμ Γιόνγκ Ουν, Ρι Σολ Γιου, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Η Γιου είναι κόρη μιας γυναικολόγου και ενός καθηγητή, που ανήκουν στην ελίτ της χώρας. Σπούδασε τραγούδι στην Κίνα και φημολογείται ότι ταξίδεψε στη Νότια Κορέα, ως μία από τις 90 μαζορέτες, για το Ασιατικό Πρωτάθλημα Αθλητισμού του 2005.

Υποστηρίζεται ότι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να διαγράψουν το παρελθόν της- που έχει να κάνει με τη διασκέδαση- από τα αρχεία, κατάσχοντας CD. Η Ρι έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση το 2012 και χαρακτηρίστηκε ως «η σύζυγός του, η Σύντροφος Ρι Σολ Γιου».

Σύμφωνα με πηγές από τη Νότια Κορέα, η Ρι απέκτησε ένα τρίτο παιδί τον Φεβρουάριο του 2017, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατά περιόδους, η Ρι Σολ Γιου, την οποία ο Κιμ Γιόνγκ Ουν παντρεύτηκε μετά από οδηγίες του πατέρα του, εξαφανίζεται από το προσκήνιο.

Η Ρι είναι η πρώτη που είναι γνωστή ως «αξιοσέβαστη Πρώτη Κυρία» από το 1974 και έχει κάνει ουσιαστικά περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις από ότι έλεγε ο άγραφος κανόνας στη Βόρεια Κορέα πριν αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν από τον πατέρα του, το 2011.

Στην πραγματικότητα, ένα νέο βιβλίο του πρώην αναλυτή της CIA, Τζουν Χ. Πακ ισχυρίζεται ότι ο Κιμ βλέπει τον εαυτό του ως έναν Κορεάτη Τζον Φ. Κένεντι και τη σύζυγό του ως μια μοντέρνα και κομψή Τζάκι, ο οποία ενεργεί σαν την εμβληματική Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία.

«Δεν νομίζω ότι η σύζυγος του Κιμ έχει καμία φιλοδοξία να αναλάβει τα ηνία της χώρας σε περίπτωση θανάτου του Κιμ αλλά έχει σεβασμό από την ελίτ», υποστηρίζει ο αναλυτής της Βόρειας Κορέας Μπρους Μπεχτολ. «Αν συνέβαινε κάτι στον Κιμ αυτή και και τα παιδιά τους θα ήταν ασφαλή. Δεν θα τη σκότωναν όπως τον θείο του Κιμ. Μπορεί να τους απομάκρυναν από τη χώρα...».

Η αδερφή του Κιμ, Γιο Γιονγκ έχει μεγάλη επιρροή στον αδερφό της, Κιμ Γιόνγκ Ουν.

Η «πριγκίπισσα» της Πιονγκιάνγκ, είχε προβιβαστεί το 2017 στην ηγεσία του τμήματος προπαγάνδας του καθεστώτος και εκπροσωπήσει τη Βόρεια Κορέα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότιο Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018 ενώ είχε συνοδεύσει τον αδελφό της στις συναντήσεις κορυφής με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η διάδοχος του Κιμ , μία γυναίκα με το «χαμόγελο της Σφίγγας», εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Αγώνων ως ειδική απεσταλμένη του αδερφού της Κιμ Γιονγκ Ουν, μιας και αποτελεί το δεξί του χέρι και το πιο έμπιστο μέλος του προσωπικού του.

Τα σενάρια περί κρίσιμης κατάστασης του Κιμ Γιονγκ Ουν ίσως κρύβουν και την επόμενη ημέρα στην Πιονγιάνγκ δίνοντας τροφή στις συζητήσεις για την διαδοχή του.

Η 31χρονη Γιο θεωρείται το alter ego του Κιμ. Έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στο καθεστώς του αδερφού της, διαθέτει αρκετές γνώσεις και θεωρείται σκληρό καρύδι.

Έκανε την πρώτη της πολιτική εμφάνιση όταν με ανακοίνωσή της τόνισε πως η Νότιος Κορέα είναι απλά ένα φοβισμένο σκυλί που γαβγίζει, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Σεούλ μετά από μία πυραυλική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Η Κιμ Γιο Γιονγκ σπούδασε όπως και ο αδερφός της στην Ελβετία.

Είθισται να την συνοδεύουν τέσσερις σωματοφύλακες. Στο πρόσωπό της αυτό που τραβάει την προσοχή είναι τα έντονα ζυγωματικά της .Σύμφωνα με τους αναλυτές, λένε ότι μοιάζει πολύ με την Κο Γιονγκ Χούι, τη μητέρα της, όταν ήταν νέα».

«Κοιτάξτε τη στάση της, είναι τόσο ευθυτενής – ίσως ήταν χορεύτρια, όπως η μητέρα της», γράφουν πολλές ξένες εφημερίδες.

Με το όνομά της άρχισαν να ασχολούνται όλα τα διεθνή ΜΜΕ όταν η διαδικτυακή εφημερίδα «Daily NK», με έδρα τη Νότια Κορέα, ανέφερε ότι η χειρουργική επέμβαση στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, κρίθηκε απαραίτητη λόγω της παχυσαρκίας, του καπνίσματος και της υπερκόπωσης του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η «επίσημη» ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Χιόν Σονγκ Γουόλ είναι η αρχηγός του μουσικού συγκροτήματος «Moranbong Band».

Η 43χρονη εντυπωσιακή Χιόν ,που έδωσε πνοή στο συγκρότημα το 2012, και ο βορειοκορεάτης ηγέτης γνωρίζονταν από τα εφηβικά τους χρόνια και στην ελίτ της Πιονγιάνγκ κυκλοφορούσαν φήμες ότι είχαν σχέση , η οποία έληξε με παρέμβαση του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Μετά το θάνατό του όμως , το 2011, υπήρξαν φήμες ότι αναζωπυρώθηκε ο παράνομος δεσμός τους. Ασκεί μεγάλη επιρροή στον Κιμ . Θεωρείται πιο ισχυρή από την σύζυγο του ηγέτης της Βορείου Κορέας όχι όμως και από την αδερφή του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ