2020-05-11 11:46:31
Φωτογραφία για Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια ανασχηματισμού- Η επόμενη μέρα στο υπουργείο Υγείας
Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια ανασχηματισμού, αφού από διάφορα κυβερνητικά στελέχη διαρρέεται ότι ετοιμάζονται δομικές αλλαγές από τα μέσα Ιουνίου και μετά και έως το αργότερο τα τέλη Ιουνίου.

Η φημολογία φυσικά δεν είναι ποτέ τυχαία καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του είχε διαμηνύσει ότι θα αξιολογεί τους υπουργούς του κάθε 6 μήνες. Βέβαια ο κορονοϊός μετέθεσε για λίγο τις αλλαγές που σχεδιάζονταν- μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr – αλλά δεν θα αποφευχθούν τον Ιούνιο.

Μάλιστα με βάση τα όσα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και θα αλλάξουν αρκετά πρόσωπα που κατά το Μέγαρο Μαξίμου δεν απέδωσαν τα δέοντα. Στο πλαίσιο αυτό άρχισαν να ακούγονται και πάλι ονόματα που θα μετακινηθούν προς την οδό Αριστοτέλους σου υπουργείο Υγείας. Ονόματα που είχαν ακουστεί από πέρυσι όταν την κυβέρνηση ανέλαβε η ΝΔ.


Ωστόσο επειδή οι φήμες κυκλοφορούν, όσων η καρέκλα τρίζει, έχουν αρχίσει ήδη τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διατηρηθούν στο κυβερνητικό σχήμα έστω και από άλλη θέση. Διαβάστε ΕΔΩ ενδιαφέρουσες πιέσεις και πληροφορίες: «Άρχισαν τα deal για την επόμενη ημέρα της πανδημίας»

υπουργείο Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Τώρα αν το Μέγαρο Μαξίμου εισακούσει τις πιέσεις αυτές, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο Προς «ανασχηματισμό» το υπουργείο Υγείας

Πάντως εδώ και καιρό υπάρχει έντονη φημολογία για το υπουργείο Υγείας η οποία ξεκίνησε λίγο πριν την κρίση με τον κορονοϊό, αλλά εντάθηκε την περίοδο της πανδημίας.

Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν καθώς με απόφαση Μαξίμου – όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr – η ενημέρωση των συντακτών υγείας θα γινόταν από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και όχι από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος παραβρέθηκε σε μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού συνεντεύξεις Τύπου, στο σύνολο των δύο μηνών.

Η …εξαφάνιση Κικίλια σε μια περίοδο επιδημίας που αφορά κυρίως το υπουργείο Υγείας, προκάλεσε πλήθος παρασκηνιακών σχολίων, με τον ίδιο να επιχειρεί να εμφανίζεται εν μέσω καραντίνας κυρίως στην παραλαβή υγειονομικού υλικού στα αεροδρόμια.

Η φημολογία επεκτάθηκε περαιτέρω όταν θέση στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας έλαβε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Από εκείνη τη στιγμή άρχισε πλέον να γίνεται ορατό ακόμη και στους μη μυημένους στα της υγείας, ότι ο Βασίλης Κικίλιας δεν απολαμβάνει θετικών συναισθημάτων από τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες τα υποψήφια πρόσωπα για να λάβουν θέση στον οδό Αριστοτέλους διαδέχονται το ένα το άλλο. Μάλιστα άρχισαν και οι εκτιμήσεις με τον γνωστό καθηγητή Οικονομικών της Υγείας Ηλία Μόσιαλο να ερωτάται και επισήμως (από τη εφημερίδα Εθνος) αν θα αναλάβει υπουργείο.

υπουργείο Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Ακόμη όμωw και το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά φαίνεται πως έπεσε κάποια στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων. Δείτε ΕΔΩ τι έγραψε το HealthReport.gr: «Χαρδαλιάς: Στο δρόμο για Αριστοτέλους;»

Βέβαια οι νεότερες πληροφορίες του HealthReport.gr λένε ότι ο κ.Χαρδαλιάς θα αναβαθμισθεί αλλά ενδεχομένως προς άλλη …κατεύθυνση.

Αυτό πάντως που φαίνεται πως απασχολεί αυτή τη στιγμή τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης είναι να βρεθεί εκείνο το πρόσωπο που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει την επόμενη ημέρα στον τομέα της υγείας. Εξάλλου τους επόμενους μήνες όλα τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στο υπουργείο Υγείας και στους σχεδιασμούς του, ενώ και τα κονδύλια που θα διατεθούν θα είναι πολλά.

Άλλωστε είναι γραμμή γενικότερη στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη να στηριχθούν τα συστήματα υγείας ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις νέες ανάγκες και πιθανώς και σε νέα κύματα επιδημιών.

Γι αυτό και αναζητείται πρόσωπο που μπορεί να αποτελεί και έκπληξη, ενώ πηγές του HealthReport.gr διαβεβαιώνουν ότι το υπουργείο Υγείας θα ενισχυθεί αφού θα τοποθετηθούν δύο υφυπουργοί. Οι ισορροπίες βέβαια είναι ακόμη και σήμερα ο πιο δύσκολος γρίφος αφού τα πρόσωπα θα πρέπει να ταιριάζουν ώστε να υπάρχει καλή συνεργασία.(ΦΩΤΟ αρχείου)

Τα πρόσωπα που θα συνθέτουν τη νέα ομάδα, περιγράφουν υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, για να μπορέσουν να διαχειριστούν τα μεγάλα θέματα του τομέα της υγείας, αλλά και τα μεγάλα κονδύλια που θα πέσουν στο συγκεκριμένο υπουργείο.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ