2020-05-11 20:28:16
Φωτογραφία για Ρωσία: Στον πολλαπλασιασμό των τεστ αποδίδεται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων
Κορωνοϊός: Σε χαμηλά επίπεδα, αναλογικά μετα επίπεδα της Ρωσίας, παραμένει η θνητότητα - Άλλα 11.656 κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 11.656 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά στη Μόσχα, ενώ ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να προεδρεύσει μιας σύσκεψης σχετικής με τα μέτρα περιορισμού.

Η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο καταμετρά στο εξής συνολικά 221.344 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις αρχές. Η επίσημη θνητότητα παραμένει, ωστόσο, σχετικά χαμηλή, με 2.009 θύματα.

Οι ρωσικές αρχές διαβεβαιώνουν πως η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες εξηγείται από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ - 5,6 εκατ. σύμφωνα με σημερινή καταμέτρηση - και όχι από μια επιτάχυνση της διασποράς. Κάτι τέτοιο θα εξηγούσε επίσης και τη μικρή θνητότητα.

Όμως ορισμένοι στη Ρωσία αμφισβητούν αυτή την ερμηνεία και εκτιμούν πως η θνητότητα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη.


Στο μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συγκαλέσει κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει να θα παρατείνει ή όχι την περίοδο καταβολής επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους που επηρεάστηκαν από τα μέτρα περιορισμού, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στη Ρωσία στα τέλη Μαρτίου προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, η οποία λήγει επισήμως απόψε το βράδυ.

Πριν από τη σύσκεψη αυτή, οι αρχές της Μόσχας και της περιοχής που περιβάλλει την πρωτεύουσα ανακοίνωσαν την παράταση των μέτρων περιορισμού έως τις 31 Μαΐου και κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα καταστήματα, ένα παράδειγμα που ακολούθησε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Αγία Πετρούπολη.

Και άλλες περιοχές, όπως οι Μπέλγκοροντ (κέντρο), Μαγκαντάν (ανατολική Σιβηρία), Ιαμάλ (ρωσική Αρκτική) ανακοίνωσαν από την πλευρά τους μια χαλάρωση των μέτρων περιορισμού από αύριο Τρίτη, επιτρέποντας κυρίως τους περιπάτους μαζί με τα παιδιά και την επαναλειτουργία των ινστιτούτων αισθητικής.

Από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίας, η Ουκρανία αρχίζει σήμερα μια σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού με την επαναλειτουργία των πάρκων, των μουσείων, των υπαίθριων χώρων των εστιατορίων και ορισμένων καταστημάτων.

Η Γεωργία, στον Καύκασο, επανεκκινεί από σήμερα την παραγωγή και την πώληση χονδρικής και λιανικής, πλην των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των μπουτίκ ρούχων. Ενώ το Καζακστάν, στην κεντρική Ασία, ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ