2020-05-11 21:01:00
Φωτογραφία για Απίστευτη πρόταση Νετανιάχου: Εμφύτευση τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση
Σύμφωνα με εφημερίδα του Ισραήλ οι δηλώσεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα - Πώς τις σχολιάζει ειδικός σε θέματα διαδικτύου

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο Ισραήλ με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού της χώρας Μπένιαμιν Νετανιάχου και αφορά την εμφύτευση μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, που επιστρέφουν στα σχολεία ύστερα από τη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όπως σημειώνει η Jerusalem Post, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα των πολιτών. «Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα...» υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου.


«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», ήταν η απάντηση του ειδικού Εινάτ Μερόν, στην πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους. Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο» προσθέτει.

Η εφημερίδα του Ισραήλ προσθέτει πως «την ίδια ώρα, πολλοί πολίτες εκφράζουν φόβους πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από τους αισθητήρες». Ακόμη ο ειδικός σε θέματα διαδικτύου τονίζει πως «αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του».

Ύστερα από το σάλο που ξέσπασε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού επεσήμανε πως πρόκειται για «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».
ΕΘΝΟΣ
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ