2020-05-11 22:34:29
Φωτογραφία για Τσόμσκι: Ο Τραμπ μαχαιρώνει πισώπλατα τους Αμερικανούς στη χειρότερη κρίση υγείας
Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Αμερικανός καθηγητής αναφέρει ότι ο Τραμπ ευθύνεται για τον θάνατο των συμπολιτών του

Ο Ντόναλντ Τραμπ «μαχαιρώνει πισώπλατα τους Αμερικανούς ενώ προσποιείται ότι είναι ο σωτήρας της χώρας, κατά τη χειρότερη κρίση υγείας εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα», επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής, Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο Αμερικανό διανοούμενο, πολιτικό ακτιβιστή και γλωσσολόγο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε μειώσει την κρατική χρηματοδότηση για την υγειονομική περίθαλψη, καθώς και τις έρευνες πάνω σε μολυσματικές ασθένειες προς όφελος των πλούσιων εταιρειών.

«Αυτό κάνει ο Τραμπ κάθε χρόνο, μειώνει τη χρηματοδότηση περισσότερο. Το σχέδιό του να συνεχίσουμε να μειώνουμε, να συνεχίσουμε να διαβεβαιώνουμε ότι ο πληθυσμός είναι όσο πιο ευάλωτος γίνεται, να υποφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά φυσικά να αυξάνει τα κέρδη για τους κύριους εκλογείς του με πλούτο και εταιρική δύναμη», τόνισε ο Τσόμσκι.


Πρόσθεσε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εγκατέλειψε τα καθήκοντά του αφού υποχρέωσε τους κυβερνήτες των πολιτειών να αναλάβουν την ευθύνη για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού.

«Είναι μια μεγάλη στρατηγική για τον θάνατο πολλών ανθρώπων και τη βελτίωση της εκλογικής του πολιτικής», δήλωσε ο καθηγητής στην εφημερίδα «Guardian».

Το χειρότερο μάλιστα, σύμφωνα με τον Τσόμσκι, είναι πως στην προσπάθειά του να καλύψει τις δικές του εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του αμερικανικού λαού, ο Τραμπ αναζητεί «αποδιοπομπαίους τράγους».

Όσον αφορά την αναστολή της χρηματοδότησης των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Τσόμσκι προβλέπει ότι είναι μία ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θάνατοι σε όλη την την αφρικανική ήπειρο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ