2020-05-12 03:49:00
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Συνωστισμός σε παραλία στη Φλόριντα - Έκλεισε μία εβδομάδα μετά το άνοιγμά της
Το άνοιγμα των κοινωνιών και των οικονομιών είναι επιβεβλημένο. Οποιαδήποτε παράταση της καραντίνας, η οποία επιβλήθηκε για να ανακοπεί η «επέλαση» της πανδημίας Covid-19,

θα σήμανε την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και ενδεχομένως πολύ χειρότερες συνέπειες για την ανθρωπότητα. Η μοναδική συνθήκη για την άρση της καραντίνας, ήταν οι πολίτες να διατηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Μία συνθήκη, ωστόσο, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη στην εφαρμογή της, καθώς απαιτεί τη συμμόρφωση και τη συνεργασία όλων, μηδενός εξαιρουμένου. Πολύ δε περισσότερο σε μέρη του πλανήτη που ο ήλιος... δαγκώνει και οι παραλίες παίρνουν τη μορφή Σειρήνας, που σε παρασύρει. Στη Φλόριντα των ΗΠΑ, -χαρακτηριστική περίπτωση - το πλήθος κατέκλυσε το Σάββατο τις παραλίες, με συνέπεια την Κυριακή, η πόλη Naples, όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο στις πλαζ, αποφάσισε να κλείσει τις οργανωμένες παραλίες, πριν ακόμα κλείσει εβδομάδα από την άρση του lockdown.


Αυτό που συνέβη στις παραλίες της Naples «ήταν εξωφρενικό», σύμφωνα με αξιωματούχο του τοπικού Δήμου. «Ο κόσμος ήταν πολλαπλάσιος ακόμη και σε σύγκριση με τις καλύτερες ημέρες πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Δεν χωρούσαν να παρκάρουν τα αυτοκίνητα, δεν υπήρχε ούτε ένας πόντος άδειος στην παραλία. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον», δήλωσε ο αξιωματούχος του Δήμου, ο οποίος ενημέρωσε -ως όφειλε- τους προϊσταμένους του και εκείνοι, με έκτακτο Δ.Σ. αποφάσισαν να «σφραγίσουν» την Κυριακή κιόλας, τις παραλίες.

Όμως δεν ήταν μόνο οι παραλίες που γέμισαν από κόσμο στη Φλόριντα. Τη Δευτέρα, λάτρεις της γυμναστικής με τα κολάν τους και τα... βαράκια τους, κατέκλυσαν το πεζοδρόμιο απέναντι από το δημαρχείο της πόλης Clearwater και διαμαρτυρήθηκαν με...push ups και... κοιλιακούς, διότι δεν δόθηκε άδεια να ανοίξουν τα γυμναστήρια!

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ ΝτεΣάνκτις, επέτρεψε από τις 4 Μαΐου την επανεκκίνηση ορισμένων καταστημάτων και την ελευθερία στις μετακινήσεις, με σαφή οδηγία να διατηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες, σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Όμως, μπαράκια, γυμναστήρια, θέατρα και σινεμά, παραμένουν κλειστά.

Στη Φλόριντα έχουν διαπιστωθεί σχεδόν 40.500 κρούσματα, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 1.721 άνθρωποι εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Από την ημέρα που απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις, στη Φλόριντα έχουν καταγραφεί 336 θάνατοι εξαιτίας του νέιυ κορωνοϊού, δηλαδή 56 θάνατοι κάθε ημέρα, από τις 4 Μαΐου.

Πρόκειται για πολύ άσχημα νέα, καθώς ο νέος κορωνοϊός, αφενός δείχνει να μην επηρεάζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, αφαιτέρου, δείχνει να μην μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη μεταδοτικότητά του. Μοναδικός λόγος που παγκοσμίως μειώθηκαν οι θάνατοι και τα κρούσματα, ήταν τα περιοριστικά μέτρα και η καραντίνα. Μία καραντίνα, ωστόσο, «σκοτώνει» τις οικονομίες και βυθίζει εκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή...
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ