2020-05-12 13:52:03
Φωτογραφία για Αποδοχή αιτήματος ΠΦΣ για αιτήσεις θεραπείας για Resurgex!!
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Α. Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Πλαγιανάκος αποδέχθηκε τελικά το αίτημα του ΠΦΣ ώστε οι συνάδελφοι που θεωρούν ότι αδίκως υπέστησαν περικοπές για το σκεύασμα resurgex, να καταθέσουν αιτήσεις θεραπείας προς το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρόεδρου του ΠΦΣ κ. Βαλτά με μέλη του ΔΣ του ΠΦΣ , κατά την οποία συζήτησαν το πρόβλημα των περικοπών για το σκεύασμα RESURGEX που αφορά σε περίπου 250 φαρμακεία.

Με την αίτηση θεραπείας οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν και όλα τα υποστηρικτικά στοιχεία ( πχ τιμολόγιο αγοράς , υπεύθυνη δήλωση ασφαλισμένου ή οικείου του ότι παραλήφθηκε το σκεύασμα και όσα ο κάθε ένας κρίνει για την δική του υπόθεση ότι αποδεικνύουν τη νομιμότητα διάθεσης του προϊόντος αυτού είτε στον ίδιο τον ασθενή, είτε σε συγγενικό του πρόσωπο, είτε σε νόμιμο εκπρόσωπο τους).

Οι αιτήσεις θεραπείας που θα απευθύνονται προς το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10.6.2020


 

Β. Παράλληλα με τις αιτήσεις θεραπείας για τους συναδέλφους που έχουν κληθεί να καταθέσουν στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται, ο ΠΦΣ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη νομική υποστήριξη με τη σύνταξη υπομνήματος που απαιτείται να υποβληθεί καθώς και να υποδείξει το υποστηρικτικό υλικό ,τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον ΠΦΣ προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στους ενδιαφερόμενους φαρμακοποιούς, προκειμένου οι συνάδελφοι να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την ως άνω διαδικασία.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο ΠΦΣ δεν θα επιτρέψει την σπίλωση αλλά και την ταλαιπωρία των πολλών συναδέλφων που ενεπλάκησαν χωρίς να έχουν την παραμικρή ευθύνη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΒΑΛΤΑΣ           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    ΚΟΥΒΑΡΗΣ
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ