2020-05-12 15:11:03
Φωτογραφία για Εξώδικη διαμαρτυρία ΙΣ Αμαλιάδας κατά εντέλλεσθε του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας και της 6ης ΥΠΕ
Προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΗΛΩΣΗ 

Του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», που εδρεύει στην Αμαλιάδα, του Νομού Ηλείας, οδός Καραϊσκάκη, αριθμός 5 και εκπροσωπείται νόμιμα δια του Προέδρου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΟΥΣΗ. 

ΠΡΟΣ 

1. Τον Διοικητή του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, Δρ. ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ. 

2. Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Ελλάδας, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Διοικητή της, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ: 

3. Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αριθμός 7, όπως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Υγείας, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ. 

4. Την ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Γενικό Γραμματέα ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟ. 

5. Την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από την διοικήτρια αυτής ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ. 


6. Τον Δήμαρχο Ήλιδας, ΙΩΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ. 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο σκοπός του Ιατρικού Συλλόγου ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, είναι η μέριμνα για τη διατήρηση του ιατρικού σώματος ικανού από επιστημονικής και ηθικής απόψεως να εξυπηρετεί με προθυμία και αυταπάρνηση τη δημόσια υγεία, τους ασθενείς και την εναρμόνιση των αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των μελών τους και όλα αυτά προς το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας. 

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, ενημερωθήκαμε πως με την από 14/4/2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 8784 απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, κ. Χρήστου Χριστόπουλου – πρώτου από εσάς – αποστάλθηκε «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ», προς τον κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, Ιατρό Παθολόγο και Διευθυντή της Παθολογικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, ώστε να εφημερεύσει σε ενεργό εφημερία στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, τις εξής ημερομηνίες, ήτοι 12-5-2020, 16-5-2020, 23-5-2020 και 26-5-2020, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο καλύψετε υποτιθέμενα κενά της Ν.Μ. Πύργου. Είναι επίσης γνωστό πως η πανδημία του κοροινοιού ξεκίνησε - σε επίπεδο Ελλάδας - από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ η πόλη της Αμαλιάδας είχε δυστυχώς τον πρώτο νεκρό, πλην όμως με αυτήν την ανεύθυνη στάση σας, παρεμποδίζετε την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια Υγεία της ευρύτερης περιοχής, αφού η παθολογική του κλινική φιλοξενεί ασθενείς, ενώ καθημερινά προσέρχονται ύποπτα κρούσματα κορονοιού, κάτι που και ο πρώτος και ο δεύτερος από εσάς γνωρίζετε. 

Συνεπώς με αυτές σας τις ενέργειες καθίσταστε οι αποκλειστικά υπεύθυνοι μια πιθανής απώλειας ανθρώπινης ζωής σε περιστατικό που θα συμβεί εντός του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, λόγω ελλείψεως Παθολόγου, εξαιτίας του «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» που αποστείλατε στον Διευθυντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Ιατρό Παθολόγο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ. 

Γνωρίζετε πολύ καλά ο πρώτος και ο δεύτερος από εσάς, πως ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας, εκτελεί 10 και πλέον εφημερίες τον μήνα, ενώ οι επιμελήτριες της Ν.Μ. Πύργου εκτελούν μόλις 6, κάτι που αποδεικνύει επιλεκτική συμπεριφορά σας και ανισοβαρή προς τους Παθολόγους του δυναμικού των Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας, παρεμποδίζοντας έτσι συνειδητά την εύρυθμη, ασφαλή και ομαλή λειτουργία και τον δυο Νοσηλευτικών Μονάδων, αφού είναι προφανές πως είναι δυνατόν με το ίδιο δυναμικό Παθολόγων να μην κινδυνεύσει η λειτουργία καμίας εκ των δύο Παθολογικών Κλινικών των Ν.Μ. Πύργου και Αμαλιάδας, κάτι που και εμείς ως Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας σας έχουμε επισημάνει, πλην όμως συνεχίζετε να το αγνοείτε. 

Επειδή η ενέργεια του πρώτου από εσάς, με την απόλυτη στήριξη του δευτέρου από εσάς, να αποστείλει «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ» στον Διευθυντή της Παθολογικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, ώστε να εφημερεύσει σε ενεργό εφημερία στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, τις εξής ημερομηνίες, 12-5-2020, 16-5-2020, 23-5-2020 και 26-5-2020, θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία της περιοχής που εξυπηρετεί η Ν.Μ. Αμαλιάδας, ενώ κινδυνεύει και η υγεία ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Αμαλιάδας. 

Επειδή καθίσταστε οι πρώτος και δεύτερος από εσάς αποκλειστικά υπεύθυνοι για οποιοδήποτε περιστατικό επιπλοκής ή απώλειας ανθρώπινης ζωής, συμβεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, εξαιτίας της έλλειψης παθολόγου. 

Επειδή με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, μετακινήθηκαν οι Α. ΔΡΟΣΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Παθολόγος με βαθμό Επιμελητή Α’ και Β. η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ, Παθολόγος με βαθμό Επιμελητή Β’, από τη αποκεντρωμένη οργανική μονάδα Αμαλιάδας στην οργανική μονάδα της έδρας του Πύργου του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, από τις 11-5-2020 και για διάστημα ενός μηνός, για την κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών, αφήνοντας ουσιαστικά τον Διευθυντή της Παθολογικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, ως μοναδικό Παθολόγο της Ν.Μ. Αμαλιάδας. 

Επειδή σκοπός μας είναι προστασία της δημόσιας Υγείας, κάτι που κινδυνεύει άμεσα με τις συγκεκριμένες ενέργειές σας. 

Επειδή οι ενέργειές σας έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Ν.Μ. Αμαλιάδας. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

και με τη ρητή επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για τις ενέργειες του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας και 

ΚΑΛΕΙΣΘΕ ο πρώτος από εσάς όπως με την λήψη της παρούσας ανακαλέσετε την από 14/4/2020 και με αριθμό πρωτοκόλλου 8784 απόφασή σας με την οποία αποστείλατε «ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ», προς τον κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ, Διευθυντή της Παθολογικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, ώστε να εφημερεύσει σε ενεργό εφημερία στο Παθολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, τις εξής ημερομηνίες, 12-5-2020, 16-5-2020, 23-5-2020 και 26-5-2020, αφήνοντας την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας δίχως Παθολόγο και θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία της περιοχής που εξυπηρετεί η Ν.Μ. Αμαλιάδας, κινδυνεύοντας ταυτόχρονα και η υγεία ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική της Ν.Μ. Αμαλιάδας και όπως παραλείψετε στο μέλλον να αφήσετε δίχως Παθολόγο τη Ν.Μ. Αμαλιάδας. 

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης του». 

Αμαλιάδα, 11 Μαΐου 2020 

Για τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ