2020-05-13 08:09:45
Φωτογραφία για Η Μέγκαν Μαρκλ προσέλαβε δικηγόρο-killer για να «χτυπήσει» την Daily Mail
Ποιος είναι ο David Sherborne - Γιατί θεωρείται... «βαρύ πυροβολικό» - Πώς είχε αντιδράσει όταν οι παπαράτσι κυνήγησαν τη σύζυγό του στη Σαντορίνη! Στη μάχη το βαρύ πυροβολικό.

Στην αντιδικία μεταξύ της Μέγκαν Μαρκλ, δουκίσσης του Σάσεξ, και του εκδοτικού οργανισμού ο οποίος μεταξύ άλλων εκδίδει και την εφημερίδα Mail on Sunday, τη συνηγορία υπέρ της πρώτης ανέλαβε ο δικηγόρος των διασήμων. Πρόκειται για τον David Sherborne, κορυφαίο Βρετανό δικηγόρο στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, ειδικευμένο στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της φήμης και της εμπιστευτικότητας.

Στο πελατολόγιο του συμπεριλαμβάνεται η ελίτ των πλουσίων, των πολιτικών πρώτης γραμμής, των επιχειρηματιών και των εταιρειών παγκόσμιου βεληνεκούς καθώς πλήθος οργανισμών διεθνούς επιρροής και απήχησης

Μια ματιά και μόνο στα ονόματα όσων έχει αναλάβει την εκπροσώπηση δικαστικώς ή εξωδικαστικώς αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι και ο ίδιος είναι ένας διάσημος σταρ
. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι Τόνι Μπλερ, Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ, Τσέλσι Κλίντον, Πολ Μακκάρτνει, Μάοκλ Νταγκλας, Κέιτ Γουίνσλετ, Χιού Γκραντ, Έλτον Τζον, το ζεύγος Μπέκαμ, Τζουντ Λο, Κέιτ Μος, Μάικ Τάισον και λοιποί αστέρες όλων των τομέων της σοουμπιζ και της δημόσιας ζωής. Την εκπροσώπηση, την νομική υπεράσπιση καθώς και τις συμβουλές του παρείχε στο παρελθόν τόσο στη η Λέιντι Νταϊάνα όσο και στην Έιμι Γουαινχάους σε ζητήματα που αφορούσαν την κατάχρηση ιδιωτικών πληροφοριών, τη παραβίαση της προστασίας δεδομένων, τη δυσφήμιση και τη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο 52χρονος αρρενωπός δικηγόρος με ηλιοκαμένο δέρμα, αξιοζήλευτη πλούσια κώμη και πανάκριβα sur measure κοστούμια μοιάζει τοσο cool σαν να βγηκε ατσαλακωτος από δικαστικό θρίλερ του Χόλιγουντ αφού, υπερασπιζόμενος τον εντολέα του, κατατρόπωσε τους αντίδικους, εξέπληξε τη διακαστική έδρα με τη τόλμη του και άφησε άναυδους τους ενόρκους με τη ρητορική πειθώ του και τα δικανικά επιχειρήματά του.

Στη πραγματικότητα είναι αριστούχος της Οξφόρδης και του κολεγίου Νομικής του Λονδίνου, ενώ το νομικό γραφείο του 5RB έχει καταφέρει να λάβει ρεκόρ αποζημιώσεων υποστηρίζοντας στα δικαστήρια τις αξιώσεις των πελατών του έναντι των αντιδίκων τους. Προφανώς ο ίδιος έχει για αυτές τις επαγγελματικές υπηρεσίες του κερδίσει εκατομμύρια λίρες. Δύο φορές διαζευγμένος, έχει και ιδιαίτερο κίνητρο στις αγωγές του εναντίον του λεγόμενου κίτρινου Τύπου. Το 2013 η τελευταία του σύζυγος, η επίσης δικηγόρος Carine Patry Hoskins, ενώ έκανε αθόρυβα και απαρατήρητη διακοπές στη Σαντορίνη «συνελήφθη» από παπαράτσι με αποτέλεσμα πόζες από ιδιωτικές της φωτογραφίες να δημοσιευθούν σε κάποια έντυπα «κοινωνικής κριτικής». Ο ίδιος το πήρε προσωπικά, κατέθεσε αγωγές και τις κέρδισε διαμηνύοντας το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και βάζοντας φρένο στις αποκοτιές των ριψοκίνδυνων παραβατών της.

Αναγκαστικά σχεδόν, καλύτερο συνήγορο δεν θα μπορούσε να βρει το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι μετά τη μήνυση που κατέθεσε η πρώτη εναντίον της εκδοτικής εταιρείας Associated Newspapers η οποία μεταξύ άλλων τίτλων εντύπων είναι ιδιοκτήτης και της ταμπλόιντ Daily Mail που δημοσίευσε μια χειρόγραφη ιδιωτική επιστολή πέντε σελίδων την οποία η δούκισσα έστειλε τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο γάμο της το 2018. Σύμφωνα με τη μηνύτρια η δημοσίευση της εν λόγω επιστολής εντασσόταν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ψευδών ειδήσεων και υποτιμητικών ιστοριών εις βάρος της που υπηρετούσε τη λογική μια αδιάκοπης κακόβουλης προπαγάνδας η οποία είχε ξεκινήσει από την συγκεκριμένη εφημερίδα πολύ νωρίτερα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η εφημερίδα παράλειψε ολόκληρες παραγράφους, παραποίησε προτάσεις και επεξεργάστηκε συγκεκριμένες λέξεις για να καλύψει τα κατά συρροή ψέματα τα οποία συστηματικά διέδιδε εις βάρος της για περισσότερο από ένα χρόνο. Στο πλευρό της, απέναντι στα κουτσομπολιά χωρίς λογοδοσία διάφορων ταμπλόιντ, στάθηκε ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι δηλώνοντας ότι «Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων άθλιων δυνάμεων».

Εν τω μεταξύ στη προανάκριση του δικαστηρίου που διεξήχθη εξ αποστάσεως - λόγω πανδημίας αλλά μια και η δούκισσα του Σάσεξ διαμένει στο Λος Άντζελες - ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε ένα τμήμα της αγωγής που κατέθεσε η Μέγκαν, υποστηρίζοντας ότι η εφημερίδα δεν λειτούργησε ανέντιμα και κακή τη πίστη. Έκπληκτοι οι συνήγοροι της Μέγκαν, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι ο δικαστής δεν θεώρησε τα κίνητρα της εφημερίδας ως κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος του απορρήτου οποιουδήποτε ατόμου και δεν εξέλαβε την τακτική της ως ανέντιμη λειτουργία παραχάραξης και χειραγώγησης. Επειδή, όμως, στο πυρήνα της υπόθεσης υπάρχει αρκετό «ψητό» ο αγώνας αναμένεται σκληρότερος αν τελικά προχωρήσει σε δίκη. Στα αντίπαλα στρατόπεδα το ένα χαράκωμα υπερασπίζει την ενημέρωση υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και την ελευθερία της έκφρασης, ενώ στο αλλο αμύνονται υπέρ τους απαραβίαστου των προσωπικών δεδομένων και εναντίον της κατάχρησης των ατομικών δικαιωματων και ελευθεριών. Λογικά ως εξπέρ αυτού του είδους των αντιπαραθέσεων ο δικηγόρος David Sherborne μπαίνει με την νομική του πανοπλία στη αδυσώπητη μάχη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ