2020-05-13 22:28:42
Φωτογραφία για Σοκ στη Σουηδία με τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό σε μια μέρα
Η Σουηδία παρέτεινε μέχρι και τις 15 Ιουλίου τη σύστασή της προς τους πολίτες να περιορίσουν κατά το μέγιστο δυνατό τα ταξίδια στο εξωτερικό, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση κάνει κάποιους συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εντός της χώρας.

Τα… μαντάτα ωστόσο για τους νεκρούς στην Σουηδία είναι πολύ κακά. Η σκανδιναβική χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό σε τρεις εβδομάδες, με 147 ακόμη θανάτους σε μια ημέρα.

Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο. Η χώρα έχει επίσης 637 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 27.909 κρούσματα.

Η απόφαση για τα ταξίδια στην Σουηδία

Η παράταση αυτή αφορά όλες τις άλλες χώρες και ανακοινώθηκε τη στιγμή που η Σουηδία μετρά πάνω από 3.400 νεκρούς από την πανδημία της Covid-19.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν είπε ότι οι Σουηδοί θα μπορούν να ταξιδεύουν στο εσωτερικό, σε απόσταση μίας ή δύο ωρών από το σπίτι τους με το αυτοκίνητο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. «Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα», διευκρίνισε.


«Σε αυτά τα ταξίδια, θα πρέπει να εφαρμόζεται η κοινή λογική, να λαμβάνονται μεγάλες προφυλάξεις και να επιδεικνύεται ακόμη μεγαλύτερη υπευθυνότητα», τόνισε.

Ο Γιόχαν Κάρσλον, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας, εξήγησε ότι είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια σύντομα ταξίδια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επισκεφθεί κανείς ηλικιωμένους ή άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ότι θα αποφεύγεται όσο το δυνατόν η σωματική επαφή.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε ό,τι αφορά τα ταξίδια η κυβέρνηση κάνει απλώς μια «σύσταση» προς τους πολίτες και η ανακοίνωσή της δεν συνιστά «απαγόρευση».

Στη Σουηδία κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρέμειναν ανοιχτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά επίσης και τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα. Οι αρχές προέτρεπαν τον κόσμο να εφαρμόζει την κοινωνική αποστασιοποίηση. Η στρατηγική αυτή επικρίθηκε στο εξωτερικό, κυρίως επειδή ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες που όλες τους έλαβαν μέτρα καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΙΕΡΟΝ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ: Ψαλμός 27ος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΙΕΡΟΝ ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ: Ψαλμός 27ος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ