2020-05-14 16:31:26
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Ζέρβας...Οποιος διαφωνεί να κατεβεί από… το λεωφορείο
Οποιος διαφωνεί να κατεβεί από… το λεωφορείο. Η παραλλαγή της γνωστής παπανδρεϊκής ρήσης έχει εκφραστή της τον δήμαρχο... Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ η «επιβάτις» που κατέβηκε από το δρομολόγιο της 

διοίκησης είναι η δημοτική σύμβουλος Νέλλη Αηδονά, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός» κατόπιν προτροπής-απαίτησης του δημάρχου.

Αιτία, η στάση της στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, όπου επιχειρηματολογώντας ψήφισε λευκό στην ψηφοφορία για την αγορά των 50 λεωφορείων από τον Δήμο Λιψίας, υπόθεση στην οποία ο κ. Ζέρβας φαίνεται ότι έχει επενδύσει πολιτικά.

Η κ. Αηδονά, παλιά στο δημοτικό «κουρμπέτι» με γνωστή οικογενειακή ιστορία και σχέσεις με τη Ν.Δ., εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου. Οπως η ίδια δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου, ο δήμαρχος την κάλεσε μόλις τρία λεπτά(!) μετά την ψηφοφορία -κι ενώ το συμβούλιο, που γινόταν με τηλεδιάσκεψη, συνεχιζόταν- και είχαν «θερμή» συνομιλία, το περιεχόμενο της οποίας κανένας δεν δημοσιοποίησε
. Ωστόσο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες για να υποψιαστεί κάποιος το περιεχόμενο και κυρίως τον θυμό του δημάρχου, καθώς το θέμα για την αγορά των λεωφορείων πέρασε με πολύ οριακή πλειοψηφία, αφού υπέρ ψήφισαν 22 από τους συνολικά 42 παρόντες. Δηλαδή, με μπόλικο καρδιοχτύπι αποφεύχθηκε το πρώτο στραπάτσο της διοίκησης Μιλώντας στην «Εφ.Συν.» η κ. Αηδονά δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «το αλφάβητο της δημοκρατίας, η ελευθερία λόγου, έκφρασης και ψήφου, έχει καταργηθεί. Εγώ δεν χρωστάω τίποτα και σε κανέναν. Δεν έχω υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις σε πρόσωπα και κόμματα». Η ίδια σημειώνει ότι η εισήγηση για την αγορά των οχημάτων ήταν διάτρητη και ούτε ήταν καθαρό από ποιους κωδικούς θα έβγαιναν τα χρήματα. Ας σημειωθεί ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης τάχθηκε κατά της αγοράς των οχημάτων αυτών, ενώ εκτός από τους συμβούλους της παράταξης του κ. Ζέρβα υπέρ ψήφισαν ο Σάκης Τζακόπουλος -πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Ταχιάου- και οι έχοντες έμμισθες θέσεις στη διοίκηση του δήμου Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης -εξελέγη με την παράταξη του Σπύρου Βούγια- και Στέλιος Λιακόπουλος που είχε εκλεγεί με τον Γιώργο Ορφανό.

Για «αλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά» κατηγορούν τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οπως λένε μάλιστα σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, «αυτό το επιβεβαιώνει και η κίνησή τους να μετακινήσουν τους δύο επόπτες καθαριότητας του εργοταξίου της Αλεξανδρείας επειδή έκαναν το ‘αμάρτημα’ να υπογράψουν μαζί με 40 εργάτες-τριες κείμενο διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας. Δεν συγχωρούν στους συναδέλφους το ότι, αν και επόπτες, τάχθηκαν με το δίκιο και με τους συναδέλφους τους εργάτες. Γιατί τους συναδέλφους επόπτες καθαριότητας τους θέλουν ως όργανα επιβολής της θέλησης της Διοίκησης».

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ