2020-05-15 09:00:39
Φωτογραφία για Διευκόλυνση των ογκολογικών ασθενών στην πρόσβαση για φάρμακα και θεραπείες
Οι ογκολογικοί ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση στα φάρμακα και δεν ταλαιπωρούνται, μέσω του προγράμματος "Η Δύναμη του μΑΖί".

IATRONET

Οι επανειλημμένες συστάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) για την εξασφάλιση της συνέχισης της ογκολογικής περίθαλψης στη χώρα μας κατά την διάρκεια της πανδημίας, ευοδώθηκαν καθώς έλαβε την στήριξη μέσω της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca και το πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων "Η Δύναμη του μΑΖί" που υλοποιείται από την Patient Plus.

Σχετικά είχαμε γράψει μόλις χθες από το Ενδοσκόπιο.

Το πρόγραμμα "Η Δύναμη του μΑΖί" διευκολύνει την πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, μετά την διαμόρφωση νέων συνθηκών ζωής που δημιούργησε η πανδημία, δηλαδή την στήριξη των ασθενών στο να πάρουν το φάρμακο τους στο σπίτι άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία και διασφαλίζοντας την βέλτιστη λήψη της θεραπείας τους.


Με ενσυναίσθηση για τις ευαίσθητες ομάδες των καρκινοπαθών και κατανοώντας τις δυσκολίες για την παραλαβή της φαρμακευτικής τους αγωγής, το πρόγραμμα αποσκοπεί να καλύψει την ανάγκη των ασθενών που μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία καθώς η αγωγή τους ήταν διαθέσιμη μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Βιβλιάριο ασθενείας

Πρωτότυπη Ιατρική Γνωμάτευση | και πρέπει να υπάρχει και αντίγραφό της για όσες φόρες εκτελεστεί συνταγή (x6)

Πρωτότυπη Ιατρική Συνταγή ή στην περίπτωση της άυλης συνταγογράφησης ο ασθενής εκτυπώνει το email που περιλαμβάνει και το barcode. Αν ο ασθενής έχει λάβει το barcode στο κινητό του, τον καταγράφει και με αυτόν τον κωδικό ο συνεργάτης της Patient plus εκτελεί τη συνταγή στο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ

Η συγκεκριμένου τύπου εξουσιοδότηση για τoν συνεργάτη της Patient Plus (το αρχείο επισυνάπτεται), να εξηγεί τους λόγους που αδυνατεί να παραλάβει το φάρμακο | και πρέπει να υπάρχει και αντίγραφό της για όσες φόρες εκτελεστεί συνταγή (x6)

H εξουσιοδότηση & η Ιατρική Γνωμάτευση πρέπει να κατατίθενται στον ΕΟΠΥΥ πρωτότυπες και πρέπει να υπάρχει και αντίγραφό τους
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ