2020-05-15 19:16:26
Φωτογραφία για Οδηγίες για τη σωστή χρήση των κλιματιστικών απαιτούνται λόγω κορονοϊού
Το σοβαρό θέμα της λειτουργίας των κλιματιστικών συστημάτων, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή διασποράς του ιού, συζητήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό, του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τζιβανίδη, Επίκουρο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου:

«το κλειδί είναι ο εξαερισμός των χώρων και συγκεκριμένα η χρήση νωπού αέρα». Επισήμανε ότι η ρύθμιση των κεντρικών μονάδων θα πρέπει να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει ανακυκλοφορία του αέρα.

Όσον αφορά τα οικιακά κλιματιστικά συστήνεται να παραμένει ανοιχτό το παράθυρο και να λειτουργούν σε υψηλότερη θερμοκρασία. Επίσης, θα πρέπει να ρυθμίζεται η ροή από τις περσίδες ώστε το ρεύμα του αέρα να έχει μικρότερη ταχύτητα και να μην έχει φορά πάνω στα άτομα που βρίσκονται στο χώρο.

Τέλος αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τα επιστημονικά δεδομένα για το θέμα και θα καταλήξει σε οδηγίες για τη ασφαλή χρήση αυτών των μηχανημάτων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Γ. Πατούλης τόνισε πως «το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν απειλή ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες».

https://www.farmakeutikoskosmos.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ