2020-05-15 21:54:30
Φωτογραφία για Brexit: «Είτε θα υποχωρήσει το Λονδίνο είτε θα υπάρξει αδιέξοδο» λέει ο Μισέλ Μπαρνιέ
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να επιλέγει τα πιο ελκυστικά στοιχεία της Ενιαίας Αγοράς χωρίς να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του επισημαίνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ολοκληρώθηκε η τρίτη φάση διαπραγματεύσεων για το Brexit

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν προτίθεται να επιτρέψει σε μία τρίτη χώρα να θέσει εκείνη τους όρους πρόσβασης στην Ενιαία Αγορά, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, την έκβαση των οποίων χαρακτήρισε απογοητευτική.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να επιλέγει τα πιο ελκυστικά στοιχεία της Ενιαίας Αγοράς χωρίς να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που ακόμη και μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να εκπληρώνουν, προειδοποίησε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς μία ισορροπημένη συμφωνία για την αλιεία και τους ισότιμους όρους ανταγωνισμού», προειδοποίησε ο Μισέλ Μπαρνιέ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τις αξίες μας προς όφελος της βρετανικής οικονομίας...Το Λονδίνο δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τις ίδιες του τις επιλογές ως προς το Brexit όταν αυτές αφορούν την λατρεμένη ενιαία αγορά», πρόσθεσε.


«Το Λονδίνο είτε θα υποχωρήσει, είτε θα υπάρξει αδιέξοδο», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη για μία βρετανική έξοδο χωρίς συμφωνία και ότι οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο αυτό θα επιταχυνθούν.

Ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ έκανε επίσης λόγο για έλλειψη προόδου και ζήτησε «αλλαγή προσέγγισης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης» στον επόμενο γύρο συνομιλιών που θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου.

«Τίποτε καινό υπό τον ήλιο», συνόψισε ευρωπαϊκή πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις. Εκτός ίσως του ότι οι τόνοι ανέβηκαν, αυτή την φορά οι ανταλλαγές ήταν περισσότερο «αυστηρές, λίγο σκληρές».

«Κάνουμε βήματα επί τόπου και ο χρόνος περνά», ελλείψει «κοινού οράματος ως προς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε», δήλωσε άλλη ευρωπαϊκή πηγή.

Οι Βρετανοί, οι οποίοι αποχώρησαν επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου, έχουν εισέλθει σε μία μεταβατική περίοδο που λήγει στο τέλος του έτους, κατά την διάρκεια της οποίας συνεχίζουν να εφαρμόζουν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαπραγματευτές καλούνται θεωρητικά να αποφασίσουν τον Ιούνιο εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας ή εάν θα χρειασθεί παράταση των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, το Λονδίνο απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ