2020-05-16 08:00:12
Φωτογραφία για Η δυνατότητα παροχής τεστ για τον κορωνοϊό από τα φαρμακεία στην Καλιφόρνια δείχνει το δρόμο (;)
Σε μια είδηση που έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναφέρεται ο φαρμακοποιός κ. Λευτέρης Μαρίνος, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αθηνών (ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ)  σημειώνοντας πως «πιθανολογείται ότι βρίσκει ευήκοα ώτα και στη γηραιά ήπειρο».

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρίνος γράφει στο λογαριασμό του στο Facebook ότι στην πολιτεία της Καλιφόρνια προκειμένου να βελτιωθεί η παρεχόμενη υγεία στους πολίτες και να αρχίσουν να ξαναλειτουργούν όλες οι κοινωνικές και παραγωγικές δραστηριότητες, κρίθηκε σκόπιμο να αρθούν όλα τα εμπόδια προκειμένου τα φαρμακεία της κοινότητας να είναι σε θέση να παρέχουν τεστ για τον κορωνοϊό. Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι σε θέση να ελέγχεται ένα μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού επιτρέποντας τον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων και τη γρήγορη αντιμετώπιση και απομόνωσή τους.


 

Στο περιεκτικό κείμενο του που αναφέρεται σε δημοσίευμα του drugstorenews.com ο κ. Μαρίνος σημειώνει ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις απόψεις των Καλιφορνέζων για θέματα που σχετίζονται με τα φαρμακεία της κοινότητας και τον ιό που προκαλεί την COVID-19, διαπιστώθηκε ότι το 76% των ψηφοφόρων της Καλιφόρνια δηλώνουν ότι πρέπει να επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να παρέχουν τεστ για το COVID-19 ενώ το 78% θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτρέπεται να παρέχουν το εμβόλιο για την COIVD-19, όταν αυτό αναπτυχθεί ή όποιο άλλο φάρμακο αφορά την αντιμετώπισή του.

«Εν ολίγοις, οι δράσεις υγειονομικής φροντίδας στην κοινότητα προκειμένου να πετύχουν χρειάζεται να περιλαμβάνουν στον σχεδιασμό και τους πλέον προσβάσιμους επιστήμονες στο χώρο της υγείας που δεν είναι άλλοι από τους φαρμακοποιούς» καταλήγει ο κ. Μαρίνος.

πηγή: dailypharmanews
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ