2020-05-16 12:12:30
Φωτογραφία για JCPenney: Χρεοκόπησε ο αμερικανικός κολοσσός λιανικής
Η πανδημία και το lockdown της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα Μία από τις αρχαιότερες και μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων οικιακού εξοπλισμού και ένδυσης στις ΗΠΑ, η JCPenney, κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η εταιρεία που μετράει 118 χρόνια ζωής πάλευε εδώ και μία δεκαετία να ξεπεράσει τις πιέσεις από τους νέους ανταγωνιστές του ηλεκτρονικού εμπορίου και όχι μόνο. Η πανδημία και το lockdown της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα.

Όπως ανακοίνωσε, έχει ήδη καταλήξει σε συμφωνία με τους περισσότερους πιστωτές της για το σχέδιο ανάκαμψης που θα της επιτρέψει να παραμείνει σε λειτουργία ως μία πιο υγιής οικονομικά επιχείρηση. Αυτό θα περιλαμβάνει όμως και το κλείσιμο ορισμένων από τα 846 καταστήματά της, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη ο ακριβής αριθμός.

Κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσής της έχει συμφωνήσει να λάβει πρόσθετα δάνεια ύψους 450 εκατ. δολαρίων. Σήμερα η JCPenney έχει περισσότερους από 85.000 υπαλλήλους και περισσότερα καταστήματα από άλλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής όπως οι Sears, Toys R Us και Sports Authority, που έχουν οδηγηθεί σε χρεοκοπία τα τελευταία χρόνια.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ